Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritaksen jäsen tukee järjestöä pitkäjänteisesti

Katolisen kirkon kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestö Suomen Caritas ottaa vastaa uusia jäseniä. 

”Jäsenyyden kautta katolisilla on mahdollisuus olla mukana levittämässä lähimmäisenrakkautta pitkäjänteisesti. Jatkuva tuki tekee työmme mahdolliseksi”, sanoo Suomen Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto. 

Suomen Caritas kulkee Suomessa asuvien vähävaraisten rinnalla. Kesällä järjestö tukee perheitä leirimaksuissa. Ennen joulua Caritas jakaa ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille. Useat Caritaksen tukea saavat ihmiset ovat katolisia perheitä, sillä esimerkiksi ruokalahjakorttien jakamisessa ovat mukana seurakuntien kirkkoherrat ympäri maata.

Caritas tekee kehitysyhteistyötä Aasiassa ja Afrikassa yhdessä muiden järjestöjen ja paikallisten kumppaneiden kanssa. 

Caritaksen työ on vaikuttavaa:

•  Saamme joka toinen viikko hävikkiruokaa. Vapaaehtoisemme pussittavat ruuat ja jakavat ne tarvitseville. Vuonna 2022 jaoimme yli 500 ruokakassia.

• Tuemme vähävaraisten lapsiperheiden leirimaksuissa kesäisin. Vuonna 2022 tuimme perheitä 3650 eurolla. Tänä kesänä olemme jälleen antaneet leiritukea.

• Jaoimme ennen viime joulua yhteensä 79 ruokalahjakorttia vähävaraisiin perheisiin. Niiden arvo oli yhteensä 4300 euroa.

• Caritaksella on käynnissä neljä kehitysyhteistyöhanketta. Tänä vuonna alkoivat uudet hankkeet Nepalissa ja Bangladeshissa. Hankkeisiin liittyviin projekteihin osallistui tai niistä hyötyi 1280 henkilöä.

Liity jäseneksi ja tee tämä työ mahdolliseksi

• Jäsenyys on helppo tapa toteuttaa kristillistä elämää.

• Sinun on mahdollisuus toteuttaa lähimmäisenrakkautta Caritaksessa.

• Työmme edistää katolista sosiaalietiikkaa.

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

Tapahtumia

Hyväntekeväisyyskonsertti ‒ Muistellessa

Tervetuloa Muistellessa -hyväntekeväisyyskonserttiin lauantaina 9.9. kello 18 Studium Catholicumissa, Ritarikatu 3. Konsertissa esiintyy joukko lahjakkaita muusikoita. Musiikin ohessa kuulemme karitatiivisesta vapaaehtoistyöstä. 

Konserttilipun hinta on 20 € ja tuotto käytetään Suomen Caritaksen toiminnan tukemiseen.

Tervetuloa Caritaksen kehitysyhteistyöiltaan 26.9. klo 18–20!

Tule tutustumaan Suomen Caritaksen hankkeisiin Keniassa, Myanmarissa, Nepalissa ja Bangladeshissa sekä mahdollisuuksiin osallistua hankkeisiin vapaaehtoisena. Ilta käynnistää Caritaksen ensimmäisen kehitysyhteistyöryhmän, jonka jäsenet pääsevät osallistumaan hankkeiden viestintään, varainkeruuseen ja hallintoon sekä hankkeiden vierailuille kohdemaihin. Tarjoamme illan osallistujille herkullista pitsaa hyvässä seurassa!

Tilaisuus järjestetään Suomen Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, Helsinki.

Tule mukaan kuulemaan ja innostumaan! Ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja: bit.ly/kehyilta

Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

• Pienet ja suuremmatkin korjaukset ja muokkaukset, esimerkiksi hihojen, housujen tai farkkujen lahkeitten lyhennys, kavennus, levennys ym. Myös pikakorjaukset! 

• Naisten ja miesten arki- ja juhlavaatteiden lyhennykset, kavennukset, vaatteiden korjaukset, vetoketjun vaihto. 

• Korjaamme valmisvaatteet istuviksi ja oman mielen mukaisiksi.

• Yksinkertaiset verhojen ylä- ja alakäänteiden ompelu ja pöytäliinojen ompelu.

• Vanhojen vaatteiden muodistus. Vanhaa, hyvälaatuista vaatetta ei kannata heittää pois. Pienillä korjauksilla siitä saa taas ajan henkeen sopivan ja käyttökelpoisen asun.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat maanantaina 18.9., 2.10. kello 15–16. 

Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Ystävyyden kahvilan syksyn kahvilapäivät ovat keskiviikkona 13.9. ja 11.10. kello 15–17. Tervetuloa!

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

www.caritas.fi

.

Kuvassa Caritaksen jäsenet ja työntekijät edistävät lähimmäisenrakkautta esimerkiksi myyjäisissä. Giovanni Canarecci, Silvana Paz ja Meisa Dano olivat vapaaehtoisina Caritaksen pääsiäisbasaarissa. Myyjäisten tuotoilla tuetaan Caritaksen toimintaa.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...