Valitse Sivu

Koulut ja uskonnon katolinen oppimäärä

Koulut ja uskonnon katolinen oppimäärä

On jälleen aika valmistautua kouluvuoden alkuun. Jotkut valmistautuvat koulutielle ensimmäistä kertaa ja jännitys on käsin kosketeltavaa. Vanhempien kanssa on kenties harjoiteltu kulkemista kouluun sekä hankittu tarpeellisia välineitä kuten reppu, kyniä ja kumeja. Monille koulun alku on jo rutiinia. Tavataan taas ystäviä ja vertaillaan kesän kokemuksia.

Suomessa uskonto on koulun oppiaine, joka on pakollinen kaikille, jotka kuuluvat johonkin uskontokuntaan. Se on merkittävä etuoikeus! Meillä on siis lainmukainen oikeus opiskella koulussa omaa katolista uskontoa ja opetuksenjärjestäjä on velvollinen ottamaan sen huomioon lukujärjestystä laatiessaan. Tehtävä ei ole helppo. Koulu joutuu usein järjestämään melko monimutkaisen lukujärjestyksen huomioidessaan eri uskontojen oppimäärät. Vastaavasti meidän vanhempien tulee joustaa opetuksen järjestelyjen kanssa, jotta lapsemme saavat lainmukaisen opetuksen kohtuullisesti järjestettynä. Onneksi Suomessa kulkeminen on hyvin turvallista ja lapset liikkuvat yleensä hyvin itsenäisesti kotikaupungissaan.

Emme tiedä, kuinka koronavirus vaikuttaa syksyn opetukseen, mutta koulut, opettajat ja hiippakunnan Opetusosasto ovat valmistautuneet opetukseen ja sen tukitoimiin niin lähiopetuksena kuin etäopetuksenakin.

Kaikissa kodin ja koulun uskonnonopetukseen liittyvissä kysymyksisssä hiippakunnan Opetusosasto auttaa ympäri vuoden opetuksen järjestelyjen kanssa. Ota siis rohkeasti yhteyttä aina tarvittaessa (opetus@katolinen.fi tai 050-5440871).

Osmo Vartiainen
Opetusjohtaja 
Opetusosasto, Katolinen Kirkko Suomessa

Tietoja kirjoittajasta

Osmo Vartiainen

Osmo Vartiainen on Helsingin hiippakunnan opetusjohtaja.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...