Valitse Sivu

Pappienneuvosto kokoontui Turussa

Pappienneuvosto kokoontui Turussa

Piispa Raimo Goyarrolan uusi pappienneuvosto kokoontui ensimmäisen kerran birgittalaisten vieraskodissa Turussa 4.–5. maaliskuuta 2024. Merkittävä uudistus on, että nyt kaikki Helsingin hiippakunnan alueella toimivat papit kuuluvat pappienneuvostoon, mikä tuo mukaan laajempaa näkökulmaa ja lisää pappien yhteistyötä. Piispa Goyarrola valitsi pappienneuvoston sihteeriksi isä Martti Savijoen SCJ ja neuvosto valitsi varapuheenjohtajakseen isä Tri Nguyenin.

Kokouksessa piispa Raimo antoi kattavan katsauksen hiippakunnan tilanteeseen, suunnitelmiin ja hankkeisiin. Siellä keskusteltiin myös hiippakunnan kartan päivittämisestä ja seurakuntien kehittämisestä. Hiippakuntamme on kasvava, joten seurakunnat tarvitsevat uusia kokoontumistiloja. Toisaalta hiippakunnan tiukka taloustilanne on otettava huomioon.

Papit jakoivat kuulumisia seurakuntiensa ja yhteisöidensä tilanteesta ja toiminnasta. Keskustelussa nousi esiin erityisesti kasvava uskovien määrä, yhä voimistuva kansainvälistyminen, paikoittainen henkilöstön puute, tilojen riittämättömyys ja osittain huonokuntoisuus. Tuli myös ilmi, että nuorisotyöhön on alettu panostaa enemmän eri puolilla Suomea.

Kokoukseen sisältyi myös koulutusta koskien hiippakunnan avioliittoasiakirjaa ja sen merkitystä, avioliiton mitätöintiä koskevaa menettelyä ja pappiskutsumusten pastoraalityötä. Pappienneuvoston jäsenet nauttivat yhdessäolosta ja veljeydestä ystävällisessä ilmapiirissä ja saivat tutustua toisiinsa paremmin. Sisarten laittama ruoka oli myös erinomaista.

isä Martti Savijoki SCJ

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...