Valitse Sivu

Kirjoja Katariina Jagellonicasta

Kirjoja Katariina Jagellonicasta

KIRJAT

Lemmikki Louhimies: 
– Katariina Jagellonican ilon lähteet
– Taivasvoima ja Katariina Jagellonica

Lemmikki Louhimies on kirjoittanut monia romaaneja historiallisista aiheista. Nyt käsittelyyn ovat päässeet Katariina Jagellonican elämänvaiheet puolalaisena prinsessana ja sittemmin Ruotsin Juhana-herttuan vaimona ja yhdessä puolison kanssa vietetyn vankeusajan jälkeen Ruotsin kuningattarena. 

1500-luvun loppupuolen Eurooppa eli monella tapaa myrskyisän sotaisaa ajanjaksoa (vaikka niin voi varmasti sanoa lähes joka ajasta) uskonnollisesti ja poliittisesti. Renessanssin aika oli nostanut tieteiden ja taiteiden arvostusta ja ensimmäisessä kirjassa kerrotaankin mukaansatempaavasti renessanssihovista, jonka Katariina Jagellonica herttuamiehensä kanssa perusti Turkuun. Tämä hovi ei ehtinyt kukoistaa vuottakaan, sillä Eerik XIV, Juhanan veli, kukisti linnan piirityksellä ja vangitsi Juhanan. Katariina seurasi miestään vapaaehtoisesti vankeuteen. Vankeudessa syntyivät pariskunnan kolme lasta, joista kaksi eli aikuisuuteen. Pojasta, Sigismundista, tuli vuonna 1587 Puolan kuningas. 

Kirjaduo on oivallinen tapa verestää oman kotimaamme historiatietoutta. Kirjoissa on myös runsaasti kuvailevaa ja kuvitteellista aineistoa ja katolisen uskon propagointia. Katariina esitetään hurskaana katolilaisena, joka tekee parhaansa saadakseen puolisonsa ja koko Ruotsin valtakunnan äiti-kirkon helmaan. Katolisen elämän käytänteet rippeineen ja messunviettoineen, rukouksineen ja hengellisten teemojen mietiskelyineen saavat runsaan esittelyn, kirjailijan omalla tyylillä kuvattuna.  

Kirjoja saa tilaamalla kaikista kirjakaupoista (Kirjavälityksestä), suoremmin Turun kansallisen kirjakaupan netistä.

Pilvi Listo-Tervaportti 

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...