Valitse Sivu

Hiippakuntajuhla veti taas paljon väkeä

Hiippakuntajuhla veti taas paljon väkeä

Turun tuomiokirkko oli jälleen lähes täynnä, kun Helsingin hiippakunnan hiippakuntajuhlan juhlamessu vietettiin siellä lauantaina 19.8.2023. Vahtimestarien antamien arvioiden mukaan 700 juhlavieraan raja ylittyi selvästi; jotkut puhuivat paljon suuremmastakin määrästä.

Neitsyt Marian taivaaseenottamisen juhlapyhän messun vietti tuomiokirkossa emerituspiispa Teemu Sippo SCJ yhdessä 15 papin kanssa. Liturgiasta ja messupalvelusta huolehti Turun seurakunnan kappalainen isä Stanislaw Zawilowicz SCJ ja musiikista vastasivat Ann-Catrin Weckströmin johtamat Helsingin seurakuntien kuorot, Markku Mäkinen soitti urkuja ja solistina lauloi sopraano Tiia-Maria Saari.

Piispa Teemu muistutti messussa Neitsyt Marian merkityksen lisäksi myös, että tänä vuonna on kulunut tasan 100 vuotta siitä, kun paavi Pius XI:n nimittämä Jeesuksen pyhän sydämen veljeskunnan pappi ja Suomen apostolinen asiainhoitaja, isä Johannes Michael Buckx vihittiin – Neitsyt Marian taivaaseenottamisen päivänä 15.8.1923 – Suomen apostoliseksi vikaariksi ja siten ensimmäiseksi reformaation jälkeiseksi katoliseksi piispaksi Suomessa. Tästä tapahtumasta on syytä kiittää Jumalaa!

Lounaalla käytiin jälleen runsaslukuisesti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa Aurajoen toisella puolella. Ruokailun lopuksi Suomen Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto ja kehitysyhteistyön hankekoordinaattori Heidi Saarinen esittelivät lyhyesti Caritaksen toimintaa ja kannustivat ihmisiä osallistumaan siihen ja ennen kaikkea liittymään järjestön jäseniksi; jäsenmäärän kasvattaminen on tärkeää Caritaksen vaikuttavuuden ja tukimahdollisuuksien lisäämisen kannalta. Puhumattakaan siitä, kuinka voimaannuttavaa konkreettinen hyvän tekeminen onkaan.

Iltapäivällä parisataapäinen joukko kokoontui vielä Maarian kirkolla ja vaelsi sieltä rukoillen ja laulaen Koroisten ristille, jonka juurella hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato antoi loppusiunauksen muisteltuaan lyhyessä puheessaan myös sitä, että Suomen ensimmäisistä katolisista piispoista useampia haudattiin 1200-luvulla tälle paikalle. Todellakin, katolisella kirkolla on tässä maassa syvälle ulottuvat juuret, ja me saamme iloita siitä, että vielä 800 vuotta myöhemmin me edelleen ensimmäisten piispojemme kanssa tunnustamme samaa katolista uskoa.

KATT 

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...