Valitse Sivu

Katse eteenpäin

Katse eteenpäin

Pääkirjoitus, Fides 8/2023, s. 2. 6.10.2023.

Pohjoismaiden apostolinen nuntius, arkkipiispa Julio Murat, vietti ensimmäistä kertaa täysivaltaisena, valtuuskirjeensä tasavallan presidentille jättäneenä Pyhän istuimen suurlähettiläänä messun Pyhän Henrikin katedraalissa perjantaina 29.9.2023. Päivämäärä tuskin oli sattumaa vaan enemmänkin kaitselmusta, sillä tänä päivänä kirkko juhlii pyhiä arkkienkeleitä Mikaelia, Gabrielia ja Rafaelia. Enkelten esirukouksia ja suojelusta me kaikki tarvitsemme ja ehkäpä vielä enemmän uusi piispamme, jonka nimittämisestä nuntius kertoi tuon messun päätteeksi noin kello 13, samaan aikaan kuin siitä tiedotettiin Vatikaanissa. Kirkossa puhkesi suuri riemu, kun runsaslukuinen joukko hiippakuntamme pappeja ja paikalla olleet sisaret ja maallikot pääsivät saman tien onnittelemaan piispaksi valittua isä Raimo Goyarrolaa. Kiitos Jumalalle uudesta piispasta!

Piispaksi vihkimiseensä ja hiippakunnan haltuunottoon saakka isä Raimo saa rauhassa vielä valmistautua tulevaan tehtäväänsä; hiippakunnan asioita siihen saakka hoitaa edelleen jo yli neljä vuotta hiippakunnan asiainhoitajana toiminut isä Marco Pasinato. Monia asioita, suunnitelmia ja ajatuksia on varmasti hiippakunnan joka sopukassa ehtinyt kertyä näiden neljän vuoden aikana ja jo pitempäänkin. On kuitenkin selvää, että kaikki toiveet ja aloitteet eivät voi toteutua saman tien. Antakaamme tulevalle piispalle aikaa. Onneksi hän kuitenkin tuntee jo erinomaisesti hiippakuntamme toimintaympäristön ja todellisuuden.

Helsingin piispan tehtävä ei ole helppo. Vaikka lauma on pieni, koostuu se niin monesta erilaisesta osasta, että hiippakunnan ykseyden vaaliminen ja vahvistaminen vaatii paljon työtä. Kirkon jäsenmäärä kasvaa, mutta resursseissa kuljetaan auttamattomasti perässä. Työtä riittää ja kiinnostus kirkkoa kohtaan kasvaa. Ja kun katsomme ympärillemme, kun koetamme kehittää tätä yhteiskuntaa, missä elämme, niin eikö olekin selvää, että kirkon ja meidän kaikkien todistusta tarvitaan yhä enemmän, hyvän sanoman julistamista ja Jumalan rakkauden välittämistä keskellä erämaata – kirkon ikiaikaisen mission mukaisesti – sielujen pelastamiseksi.

Rukoilkaamme piispaksi valitun isä Raimon ja koko hiippakuntamme puolesta.  

Marko Tervaportti

PS. Lauantaina 4.11. vietetään kaikkien poisnukkuneiden uskovien muistopäivää eli vainajienpäivää. Silloin on hyvä hetki muistella edeltämme menneitä, rukoilla vielä heidän puolestaan ja käydä haudoilla. Requiescant in pace.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...