Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Joka sunnuntai me sanomme uskontunnustuksessa: Uskon yhteen, pyhään, katoliseen ja apostoliseen kirkkoon. Mitä se tarkoittaa?

Jeesus on kirkon pää, siksi voi olla vain yksi ruumis. Jumala on yksi, ja kirkko on yksi. On yksi Pyhä Henki, eläväksi tekijä, joka toimii kirkossa. Kirkossa on monta jäsentä, mutta kirkon sielu eli Pyhä Henki on yksi. Sanomme, että uskon katoliseen kirkkoon. Ilmaisulla katolinen tarkoitetaan yhtä, yhtenäistä. Sana tulee kreikan sanasta katholikē, joka tarkoittaa ”yleistä”. Se tarkoittaa, että kaikki, jotka haluavat, voivat kuulua katoliseen kirkkoon. Tarvitsee vain uskoa Jeesukseen Kristukseen ja ottaa kaste. Katolilaiselle on tärkeää myös se, että meidät on lähetetty kaikkia varten. ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen” (Matt. 28:19). Me kristityt emme voi sanoa, että ei ole tärkeää, mitä uskoo. Jeesus sanoi: minä olen tie, totuus ja elämä. Usko Jumalaa, usko Kristusta ja Pyhää Henkeä, koska tästä riippuu sinun ikuinen elämäsi. Tämä on se, mitä kirkko haluaa sanoa ihmisille.

Lopuksi voimme sanoa, että kirkko on sellainen, millainen on aika ja paikka. Niinpä tämänhetkisen kirkon tilanne riippuu siitä, millaisia ongelmia sillä on. Voidaan esimerkiksi sanoa, että nykyään kirkossa on pelko, että ihmiset lähtevät sieltä. Ihmiset ovat lähteneet pois erilaisista syistä, tai nuoret eivät halua tulla kirkkoon. Mutta meidän pitäisi muistaa, että ketään ei voi pakottaa. Ihmisten pitäisi itse haluta tulla. Uskon kanssa on sama kuin rakkauden kanssa, sitä ei voi pakottaa. Voi kutsua, ja siinä on kaikki. Meidän pitäisi myös muistaa, että vaikka kaikki lähtisivät kirkosta ja jäljelle jäisi vain kymmenen jäsentä, Jumala voi heistä tehdä kirkon, jossa on miljardi uskovaa. Hän teki sen jo kerran.

Maria, kirkon äiti, rukoile puolestamme.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Lokakuu  –  Yleinen

Rukoilkaamme, että Pyhän Hengen henkäys synnyttäisi uuden ”lähetystyökevään” kirkossa.

Oktober –  Universell

Att den Helige Andes kraft väcker nytt liv i Kyrkan och förnyar hennes sändningsuppdrag.

Marraskuu  –  Lähetystyö

Rukoilkaamme, että vuoropuhelun, kohtaamisen ja sovinnon henki ilmenisi Lähi-idässä, jossa eri uskonnolliset yhteisöt elävät yhdessä.

November –  Evangelisationen

Att det kan uppstå en anda av dialog och försoning bland olika religiösa grupper som lever i Mellanöstern.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...