Valitse Sivu

Jeesus-lapsen Teresan Viimeiset keskustelut nyt suomeksi

Jeesus-lapsen Teresan Viimeiset keskustelut nyt suomeksi

Pyhä Jeesus-lapsen Teresa, nuorena kuollut ranskalainen karmeliittanunna, kirkonopettaja ja lähetystyön suojelija, on varmasti yksi rakastetuimmista pyhistä. Hänen spiritualiteettinsa on koskettanut monia; ”pieni tie”, jota hän seurasi, merkitsi yksinkertaista ja lapsenomaista luottamusta Jumalan suuruuteen ja rakkauteen.

Suomenkielisille lukijoille on tähän saakka ollut saatavilla Teresan omaelämäkerrallisia kirjoituksia sisältävä Pieni tie (suom. Helena Langinvainio, KATT 1997, uusintapainos 2010). Lokakuussa 2021 suomeksi julkaistu Viimeiset keskustelut liittyy siihen läheisesti. Viimeiset keskustelut näet sisältää luostarisisarten muistiinmerkitsemiä Teresan sanoja kuuden kuukauden ajalta ennen kuolemaa 30. syyskuuta 1897, joka oli hänelle ”elämään astumisen” päivä. Vakavasti sairaana ja kuoleman edessä Teresa jättäytyy luottavaisesti Jumalan rakkauden varaan. Hän on tietoinen tulevasta kutsumuksestaan.

Nämä sisarten muistiinpanot ovat kuin pieniä opetuspuheita, joiden kautta Teresa nyt jatkaa tehtäväänsä meidän hyväksemme. Omalla elämällään hän opettaa meitä astumaan rakkauden ja luottamuksen ”pienelle tielle”.

Kirjan on suomentanut ja toimittanut Pia Koskinen-Launonen.

Nid. 135 × 210 mm, 342 sivua, KATT 2021. 26,- eur

http://www.katolinenkirjakauppa.net/viimeiset-keskustelut-jeesuslapsen-teresa-p-998.html

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...