Valitse Sivu

Jäsenmaksuja aletaan kerätä

Jäsenmaksuja aletaan kerätä

Jokainen täysi-ikäinen katolilainen saa tammikuussa jäsenmaksukirjeen, jonka avulla hän voi maksaa seurakuntansa jäsenmaksun. Kirje lähetetään jatkossa puolivuosittain ja siihen merkitty maksu (150 €) vastaa noin 20000 euroa vuodessa ansaitsevan seurakuntalaisen puolen vuoden jäsenmaksua.

Summa on siinä esimerkkinä; laskun kääntöpuolella on taulukko, jonka avulla voi arvioida, kuinka paljon jäsenmaksua todellisuudessa oman tulotason mukaisesti pitää maksaa. Laskun voi vapaavalintaisesti maksaa kerralla tai sitten sen voi jakaa joka kuukausi maksettavaksi maksuksi.

Jäsenmaksun maksaminen ei periaatteessa ole vapaaehtoista. Se perustuu Suomen lain edellyttämään katolisen kirkon yhdyskuntajärjestykseen, jonka mukaan yhdyskunnan ”jäsenen velvollisuutena on … maksaa jäsenmaksua, jonka suuruuden yhdyskunnan esimies määrittää” (7 §). Jäsenmaksun suuruus on Helsingin hiippakunnassa 1,5 % veronalaisista ansiotuloista. Yhdyskuntajärjestys on luettavissa hiippakunnan kotisivuilla osoitteessa katolinen.fi/helsingin-hiippakunta/yhdyskuntajarjestys-2006/.

Jäsenmaksusta on vapautettu automaattisesti kaikki alle 15000 € vuodessa tienaavat ja sen maksamisesta voi saada vapautuksen, mikäli taloudellinen tilanne on vaikea. Jäsenmaksun laskutuksen alkaminen vaikuttaa myös siihen, ettei Fideksestä lähetetä enää erillistä (vapaaehtoista) laskua katolisiin koteihin.

KATT

EDIT: Tarkemmat ohjeet löytyvät sivulta https://katolinen.fi/jasenmaksu/.

EDIT: Otsikkoa ja tekstiä on täsmennetty.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...