Valitse Sivu

Työryhmä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vaalimiseksi

Työryhmä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vaalimiseksi

Perhe on lasten ja nuorten kasvualusta. Vanhempien tehtävä on huolehtia lasten kasvatuksesta ja kehityksestä. Lapsen vastaanottaessa kasteen sakramentin vanhemmat sitoutuvat myös antamaan lapselleen hengellisen kasvatuksen.

Perheen tueksi yhteiskunta tarjoaa erilaisia palveluja kuten päiväkodin, koulun ja monenlaisia harrastusmahdollisuuksia, jotka edistävät lasten ja nuorten tasapainoista kehitystä. Omalta osaltaan myös katolinen kirkko on sitoutunut lapsen hyväksi tehtävään työhön ja erityisesti tukemaan lasten hengellistä kehitystä. Papit, sisaret, uskonnonopettajat, isoset ja muut vapaaehtoiset järjestävät lapsille ja nuorille paitsi opetusta myös leirejä ja muuta toimintaa.

Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ on kutsunut työryhmän edistämään lasten ja nuorten hyvinvoinnin vaalimista kirkossa. Ryhmän jäseniksi on kutsuttu Heimo Langinvainio LKT, isä Ryszard Mis SCJ, sekä Florence Schmitt FT, Vaativan erityistason psykoterapeutti.

Ryhmän tavoitteena on antaa tietoa ja ohjeita perheille ja lasten parissa työskenteleville kirkon työntekijöille lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi sekä ongelmien ennaltaehkäisyksi. Huomiota kiinnitetään erityisesti yleisessä yhteiskunnallisessa keskustelussa esiin nousseisiin vakaviin tilanteisiin, kuten fyysinen ja henkinen väkivalta, seksuaalinen häirintä ja riisto sekä päihteet. Opastuksessa huomioidaan Suomen lainsäädäntö ja erityisesti lastensuojelulaki.

Työryhmä on laatinut selkeitä ohjeita, jotka painetaan erillisiksi vihkoiksi ja joita on saatavilla kaikissa seurakunnissa. Kokonaisuudessaan ohjeet tulevat luettaviksi myös kirkon nettisivuille, alkuun suomeksi ja myöhemmin myös muilla kielillä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...