Valitse Sivu

Pyhän Henrikin messu Roomassa poikkeusoloissa

Pyhän Henrikin messu Roomassa poikkeusoloissa

Pyhän Henrikin juhlaa vietettiin poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta myös tämän vuoden tammikuussa Santa Maria sopra Minervan basilikassa Suomelle omistetussa Capranica-kappelissa.

Pyhän messun vietti suomeksi ja ruotsiksi Pyhän istuimen valtiosihteeristössä palveleva prelaatti Tuomo T. Vimpari. Hän korosti saarnassaan sitä, että pyhän Henrikin esimerkki kutsuu meidät elämään yliluonnollista elämää.

Laulettuun juhlamessuun osallistui pappiskokelaita, birgittalaissisaria yleisabbedissa äiti Fabian johdolla sekä Roomassa asuvia muita pohjoismaisia katolilaisia.

Tänä vuonna ei Roomaan järjestetty perinteistä ekumeenisen valtuuskunnan vierailua.  

Prelaatti Vimparin saarnasta:

”Viimeistään Immanuel Kantin jälkeen modernia yhteiskuntaa on vaivannut halu ja pyrkimys tunnustaa vain se mikä on ikään kuin luonnollista. Silti usko kutsuu meidät tätä suurempaan, yliluonnolliseen elämään. Juuri siksi me olemme todella ”uusi luomus”, vaikka emme ole ulkonaisesti erilaisia kuin muut. Me elämme ja näemme kaiken uskon silmin, sen saman uskon, josta apostolit ja marttyyrit, – siis myös pyhä Henrik – todistivat, ja jonka puolesta he antoivat henkensä.” 

”Tästä yliluonnollisesta elämästä pyhä Henrik tuli todistamaan Suomeen ja hänen todistuksensa pysyy. ”Niin moni merkki, ilmestys osoittaa… että Jumalaa, jot´ alttiisti hän palveli, rakasti ja julisti, palvella tulee, rakastaa” (vert. sekvenssi). Näin kirkko julistaa vielä lähes tuhat vuotta Henrikin marttyyrikuoleman jälkeen. Mutta hänkään ei toiminut vain omien voimiensa eikä omien ajatustensa varassa. Hän antoi Pyhän Hengen, sen saman totuuden ja rakkauden hengen, jonka lahjat mekin olemme saaneet vastaanottaa kasteen ja vahvistuksen kautta, johdattaa itseään. Pyhä Henki on totisesti Kristuksen itsensä henki, jonka kautta hän on meidän kanssamme kirkossa joka päivä aikojen loppuun saakka.”

Luettavissa kokonaan: https://www.katolinen.net/uutta/henrikin-messu-roomassa-2021

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...