Valitse Sivu

Kivinä ikuisessa rakennuksessa 

Kivinä ikuisessa rakennuksessa 

Syyskuun 23. päivä on pyhän Pio Pietrelcinalainen, padre Pion, muistopäivä. 

Jumalallinen Rakennusmestari, joka rakentaa ikuista rakennusta, valmistaa rakennuskiviä uutterasti pelastavalla taltalla iskien ja huolellisesti hioen. Näin lempeä äitimme, pyhä katolinen kirkko, laulaa kirkon vihkimisen juhlan hetkipalveluksessa, ja näin asia myös todella on.

Jokaista ikuiseen kirkkauteen tarkoitettua sielua voidaan osuvasti verrata kiveen, jota käytetään ikuisen rakennuksen rakentamiseen. Rakentajan on ensin parasta muotoilla rakennukseen käytettävät kivet vasaran ja taltan iskuilla. Taivaallinen Isä toimii samalla tavalla niiden sielujen kanssa, jotka hän on äärettömässä viisaudessaan ja kaitselmuksessaan jo ikuisuudessa valinnut tämän ikuisen rakennuksen muodostamiseen.

Jotta sielu voisi hallita Kristuksen kanssa ikuisessa kirkkaudessa, sitä on siis hiottava vasaran ja taltan iskuin, joita jumalallinen Rakennusmestari käyttää valmistaakseen kiviä, siis valittuja sieluja. Mitä nämä vasaran ja taltan iskut ovat? Pimeyttä, sisareni, pelkoja, kiusauksia, hengen surua ja hengellistä ahdistusta, joka haisee sairaudelta, ja ruumiin vaivoja.

Kiittäkää ikuisen Isän ääretöntä hyvyyttä, kun hän näin valmistaa sieluanne pelastukseen. Miksi emme kerskailisi näistä suosiollisista asioista, joita kaikista isistä paras meille antaa? Avatkaa sydämenne sielujen taivaalliselle lääkärille, uskokaa itsenne täysin luottavaisina hänen pyhille käsivarsilleen. Hän kohtelee teitä valittuina, jotka saavat seurata Jeesusta läheisesti Golgatan mäelle. Ilolla ja liikutuksella seuraan, kuinka armo työskentelee teissä.

Älkää epäilkö, etteikö Herra olisi järjestänyt kaikkea, mitä sieluanne kohtaa. Älkää pelätkö, että olisitte aiheuttaneet Jumalalle pahaa tai vahinkoa! Riittäköön teille tieto, että koko elämässänne ette ole koskaan loukanneet Jumalaa, päinvastoin hän on saanut enemmän ja enemmän ylistystä.

Jos tämä sielunne hyväntahtoisin Sulhanen pysyy kätkettynä, hän ei tee sitä, niin kuin luulette, kostaakseen uskottomuutenne, vaan koetellakseen yhä enemmän uskollisuuttanne ja kestävyyttänne. Näin hän parantaa teidät sairauksista, joita ei voi ruumiillisilla silmillä nähdä, sairauksista ja syyllisyydestä, joista vanhurskaskaan ei ole vapaa. Sanotaanhan pyhissä kirjoituksissa: Hurskas kaatuu seitsemästi.

Uskokaa minua: ellen näkisi teitä noin suuresti ahdistettuina, iloitsisin vähemmän, koska ajattelisin Herran antavan teille vähemmän aarteita. Heittäkää kiusauksina pois teitä vastaan nousevat epäilyt. Heittäkää pois epäilyt, jotka koskevat elämänne tarkoitusta, epäilyt ettette kuulisi jumalallista kutsua ja Sulhasen suloista toivotusta. Nämä epäilyt eivät ole lähtöisin hyvästä hengestä vaan pahasta. Ne ovat paholaisen juonia, jotka yrittävät estää tai ainakin hidastaa teitä täydellisyyden tiellä. Älkää lannistuko!

Kun Jeesus antaa kuulua itsestään, kiittäkää häntä siitä. Kun hän kätkee itsensä, kiittäkää siitäkin; molemmat kuuluvat rakkauden iloihin. Tahdon, että te annatte henkenne Jeesuksen kanssa ristillä, ja Jeesuksen kanssa huudatte: Se on täytetty!

.

Responsorium 

Ef. 2:21–22

E: Kristus Jeesus liittää koko rakennuksen yhteen niin että se kasvaa.K: Herran pyhäksi temppeliksi.

E: Hän liittää teidätkin Hengellään rakennuskivinä Jumalan asumukseen.

K: Herran pyhäksi temppeliksi.

.

Lukupalveluksen toinen lukukappale.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...