Valitse Sivu

Ruusukkorukouksen Neitsyt

Ruusukkorukouksen Neitsyt

– Lataa e-kirja: Rosarium Virginis Mariae.

Yleismaailmallisessa liturgisessa kalenterissa 7. päivä lokakuuta vietetään Ruusukkorukouksen Neitsyt Marian muistopäivää. Suomessa ja Ruotsissa tänä päivänä vietetään pyhän Birgitan, sääntökuntalaisen, Ruotsin ja koko Euroopan suojelijan juhlaa. Sen takia ruusukkorukouksen Neitsyttä muistellaan vasta 8.10.

Ruusukkorukous on yksi rakastetuimmista ja tunnetuimmista katolisista hartauksista, jota voi rukoilla yksin tai ryhmässä, kirkossa, kotona tai matkalla. Ruusukon rukoilemisessa käytetään tyypillisesti apuna ruusukoksi kutsuttua rukousnauhaa, jonka pääosa koostuu viidestä kymmenen helmen sarjasta.

Perinteisesti koko lokakuuta on pidetty kirkossa pyhälle ruusukon kuningattarelle omistettuna. Sen kunniaksi on pyhän paavi Johannes Paavali II:n apostolinen kirje Rosarium Virginis Mariae nyt julkaistu myös epub-muotoisena sähkökirjana, jonka voi ladata omalle laitteelle tätä linkkiä klikkaamalla: e-kirja [Sama teksti netissä.] [Kirja Katolisessa kirjakaupassa.]

– Lisätietoa ruusukon rukoilemisesta saa täältä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...