Valitse Sivu

Fides: suuria uudistuksia

Fides: suuria uudistuksia

Katolinen hiippakuntalehti Fides on tähän (tammikuuhun 2019) asti lähetetty sekä erillisille tilaajille että käytännöllisesti katsottuna kaikkiin katolisiin koteihin Suomessa. Lehden saatavuutta on pidetty – ja pidetään yhä – suuressa arvossa. Hiippakunnan vakavan taloudellisen tilanteen seurauksena tehtiin joulukuussa kuitenkin historiallinen päätös, jonka mukaan Fideksen automaattisesta postittamisesta luovutaan ja jopa lehden painamista rajoitetaan, ainakin toistaiseksi.

Vuonna 2019 Fides ilmestyy seuraavasti: Vuoden ensimmäinen lehti (Fides 1/2019) ilmestyy normaalisti ja jaetaan tilaajille ja koteihin vanhaan tapaan. Tämän jälkeen seuraavat Fideksen numerot ilmestyvät verkossa eikä niitä paineta. Seuraava painettu Fides (4/2019) ilmestyy toukokuussa, mutta silloinkin se toimitetaan vain seurakuntiin, josta lehden voi hakea esim. messun yhteydessä. Vastaavasti syyspuolella Fides ilmestyy painettuna kaksi kertaa (7/2019 syyskuussa ja 10/2019 joulukuussa) ja muuten vain verkossa.

Vaikka paperilehden ilmestyminen harvenee, lehti ilmestyy jatkossa säännöllisesti verkossa osoitteessa fides.katolinen.fi. Tämä sivusto aukeaa helmikuun alkupäivinä, luultavasti kynttilänpäivänä 2.2.2019. Verkkosivuilla on myös ylimääräistä hengellistä aineistoa, kolumneja sekä lisää ruotsin- ja englanninkielisiä tekstejä.

Jos Fideksen haluaa välttämättä postitse kotiin, on lehdestä nyt tehtävä oikea tilaus ja maksettava tilausmaksu, joka vuonna 2019 on 20 € kotimaahan ja 25 € ulkomaille. Lehti postitetaan vain tilausmaksun maksaneille. Tilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen info(at)katolinen.fi tai Fideksen uusien nettisivujen kautta.


I år kommer Fides ut som papperstidning bara fyra gånger (inkl. detta nummer). Tidningen kommer inte heller att skickas automatiskt till alla katolska hem utan bara till dem som explisit gör ett abonnemang (genom e-post till info(at)katolinen.fi eller internetblanketten på Fides hemsida). Andra nummer publiceras bara på internet.


This year Fides will be printed only four times (this paper included), and will no longer be sent automatically to all Catholic homes but only to those who have explicitly subscribed to it (by e-mail to info(at)katolinen.fi or using the internet form on Fides homepage). Other issues will be published only in the internet.

KATT


Tilausmahdollisuus koskee siis vain painettuja lehtiä, joita vuonna 2019 ilmestyy neljä.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

1 Kommentti

  1. Isä oskari

    Hyvää työtä! Netti-Fides on todella tyylikäs!

    Ja ainakin minulle se on jopa käytännöllisempi ratkaisu. Hieno juttu!

    Ymmärrän toki että joitain muita lukijoita tämä voi harmittaa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...