Valitse Sivu

Hebdomada Papae: Vatikaanin Radio aloittaa latinankieliset uutislähetykset

Hebdomada Papae: Vatikaanin Radio aloittaa latinankieliset uutislähetykset

Lauantaina 8. kesäkuuta klo 12.32 (Italian aikaa; klo 13.32 Suomen aikaa) Vatikaanin Radio lähettää ensimmäistä kertaa uutisia latinaksi. Uuden uutisohjelman nimi on ”Hebdomada Papae, notitiae vaticanae latine redditae” eli ”Paavin viikko, Vatikaanin uutisia latinaksi”. Viiden minuutin mittainen viikoittainen uutislähetys on kuunneltavissa myös podcast-muodossa Vatican News -internetsivulta.

Latinankieliset uutiset tehdään yhteistyössä Vatikaanin Radion ja Vatican News -sivun toimituksissa sekä Vatikaanin valtiosihteeristön latinankielisten tekstien yksikössä, jonka vastuulla on kääntää ja kirjoittaa latinaksi paavin viralliset asiakirjat. Valtiosihteeristön latinankielisten tekstien yksikkö kääntää myös paavin latinankieliset twitter-viestit (@Pontifex_ln); toukokuussa 2019 Libreria Editrice Vaticana julkaisi niistä koostetun kirjan ”Breviloquia Francisci Papae”.

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...