Valitse Sivu

Täydellinen ane mahdollinen koronapandemian takia

Täydellinen ane mahdollinen koronapandemian takia

LISÄYS: Täydellinen ane on mahdollista saada myös seuraamalla paavin erityistä Urbi et orbi -julistusta Vatikaanista esim. internetin välityksellä perjantaina 27.3.2020 klo 19.00 Suomen aikaa.

Apostolinen katumusoikeusistuin on ilmoittanut myöntävänsä paavilta saamillaan valtuuksilla aneita koronapandemian takia:

Täydellinen ane myönnetään niille uskoville, jotka kärsivät koronaviruksesta ja ovat terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa sairaalassa tai kotonaan, mikäli he irrottautuen kaikesta synnistä liittyvät median välityksellä hengellisesti pyhän messun viettoon, ruusukon rukoilemiseen, ristintien hartauden hartaaseen rukoilemiseen tai johonkin muuhun hartauteen, tai mikäli he vähintäänkin lausuvat uskontunnustuksen, Herran rukouksen ja hartaan mariaanisen rukouksen sekä uhraavat tämän koettelemuksen Jumalaan uskoen, lähimmäisiä rakastaen ja tahtoen täyttää mahdollisimman pian [täydellisen aneen saamisen] tavanomaiset ehdot (sakramentaalinen rippi, eukaristinen kommuunio, pyhän isän tarkoitusten puolesta rukoileminen).

Samoin ehdoin saavat täydellisen aneen lahjan myös terveydenhoitoalan työntekijät, perheenjäsenet ja kaikki ne, jotka Laupiaan Samarialaisen esimerkkiä seuraten pitävät huolta koronaviruksen sairastuttamista jumalallisen Lunastajan sanojen mukaan: ”Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta” (Joh. 15:13).

Tämä apostolinen katumusoikeusistuin myöntää täydellisen aneen samoin ehdoin mieluusti tämän maailmanlaajuisen epidemian takia myös niille uskoville, jotka vierailevat pyhän sakramentin luona, osallistuvat eukaristian palvontaan, lukevat Raamattua vähintään puoli tuntia, rukoilevat ruusukkoa, rukoilevat hartaasti ristintien hartauden tai Jumalan laupeuden ruusukon ja pyytävät kaikkivaltiaalta Jumalalta tämän epidemian loppumista, helpotusta sen raskauttamille ja iankaikkista pelastusta niille, jotka Herra on kutsunut luokseen.

Kirkko rukoilee niiden puolesta, jotka eivät voi ottaa vastaan sairasten voitelun sakramenttia ja matkaevästä, ja omistaa jokaisen heistä Jumalan laupeudelle pyhäin yhteyden avulla myöntäen samalla täydellisen aneen kuoleman hetkellä, kunhan he ovat asianmukaisesti järjestyneitä (duly disposed) ja ovat elämänsä aikana rukoilleet joitakin rukouksia (tässä tapauksessa kirkko hyvittää kolme yleistä edellytystä). Tämän aneen saamisessa on suositeltavaa käyttää krusifiksia tai ristiä (vrt. Enchiridion indulgentiarum, 12).

Auttakoon autuas Neitsyt Maria, Jumalan ja kirkon äiti, sairasten parantuminen ja kristittyjen apu, meidän puoltajamme, kärsivää ihmiskuntaa, suojelkoon hän meitä tämän pandemian pahuudelta ja hankkikoon hän meille kaiken sen hyvän, mitä tarvitaan pelastustamme ja pyhittymistämme varten.

KATT / vatican.va

– Ane ja sen saaminen

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...