Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritaksen paastokeräys on käynnissä

Caritas tekee työtä yhdenvertaisuuden, rauhan ja hyvän elämän puolesta. Yhdessä voimme tukea ihmiskaupan vaarassa olevia Bangladeshissa ja pienviljelijäperheitä Nepalissa.

Joka vuosi yli 500 000 bangladeshilaista muuttaa köyhyyden takia etsiessään parempia työmahdollisuuksia. Tuellasi tarjoamme yhteisöille koulutusta oikeuksistaan, jotta he eivät päädy ihmiskaupan uhreiksi. Tarjoamme myös lakiapua sitä tarvitseville.

Nepalissa monet pienviljelijät kohtaavat haasteita tarjota ruokaa perheelleen. Ilmastonmuutos on entisestään vaikeuttanut tilannetta. Lahjoituksesi auttaa tarjoamaan heille koulutusta ja resursseja, jotka mahdollistavat kestävän elämäntavan ja tuovat ruuan perheiden pöytään.

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/paastokeräys-2024  tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257 

Mobile Pay: 95959 (viesti: Paasto)

Keräyslupa: RA/2022/218 

Lue lisää paastokeräyksestä erillisestä jutusta tässä lehdessä.

Caritaksen vuosikokouksessa vieraana Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman

Suomen Caritas ry:n kevätkokous järjestetään 25.4.2024 kello 18. Kutsumme kaikki Suomen Caritaksen jäsenet vuosikokoukseen Pyhän Marian seurakuntasaliin osoitteeseen Mäntytie 2, 00270 Helsinki.

Vuosikokouksen erityisvieraana on Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman, joka kertoo kuulumisia maailmalta. 

Caritaksen hallitukseen on avautumassa neljä paikkaa uusille jäsenille. Ehdokkaat tulee nimetä hallitukselle viimeistään 26.3.2022.

Caritaksen vuosikokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Lähetämme sinulle linkin etäkokoukseen, jos lähetät pyynnön ja sähköpostiosoitteen 22.4. mennessä osoitteeseen caritas@caritas.fi. 

Samanarvoinen elämäni – GMB Akashin näyttely avautuu toukokuussa Espoossa 

Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen liittyvä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin koskettava näyttely on auki Espoossa Entressen kirjastossa 6.-26.5.2024. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa ja niihin liittyvää tarinaa, jotka avaavat ikkunan tavallisen bangladeshilaisen arkeen.  

GMB Akash on valokuvannut yhteiskunnan reunamilla eläviä ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden kautta. Akash pyrkii luomaan yhteyden ja luottamuksen kuvattaviensa kanssa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan erityisen inhimillisiä ja voimakkaita. 

”Näyttelyn tarkoituksena on tuoda ääntä niille, joilla ei ole ääntä”, sanoo GMB Akash. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien kautta. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat meille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea uudesta näkökulmasta. Voit tutustua näyttelyn kuviin ja tarinoihin verkkosivuilla osoitteessa samanarvoinenelamani.org. 

Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Ompelupalvelun toiminta jatkuu myös vuonna 2024. Caritas-ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat keväällä maanan-taina 15.4., 29.4., 13.5. ja 27.5. kello 15–15.20. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. 

Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.   

Jos olet kiinnostunut säännöllisestä kuukausilahjoittamisesta, se onnistuu nettisivujen kautta. Voit myös ottaa yhteyttä toimistoon, jossa neuvotaan eteenpäin.

caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...