Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritaksen Adventtikeräyksen kohteena on Sri Lanka

Tänä vuonna keräämme rahaa Sri Lankaan. Keräys tarjoaa taloudellista turvaa Sri Lankan asukkaille, jotka kamppailevat rahoituskriisin vuoksi. Lahjoituksesi avulla perheet ja koulut voivat perustaa omia puutarhojaan ruoantuotantoa varten ja parantaa ruokaturvaa. Viljelijät saavat koulutusta tehokkaista ja ympäristöystävällisistä viljelymenetelmistä. He oppivat, miten myydä tuotteitaan markkinoilla ja asettaa niille oikea hinta.

”Haluamme kohdistaa huomiota myös muihin maailman kriisipesäkkeisiin kuin Ukrainaan ja Gazaan. Pidämme tärkeänä, että toiminta pysyy käynnissä sielläkin, minne maailman huomio ja avustuksien virta ei kohdistu. Siksi olemme tänä vuonna valinneet yhteistyössä Caritas Norjan kanssa adventtikeräyskohteeksi Sri Lankan. Projekti Sri Lankan vaikeissa olosuhteissa edistää köyhien perheiden ravitsemusta ja lisää ruokaturvaa”, kertoo Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto.

Lue lisää keräyksestä erillisestä Adventtikeräys -artikkelista

Samanarvoinen elämäni – GMB Akashin näyttely tuo bangladeshilaisen arjen Pietarsaareen

Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen liittyvä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin koskettava näyttely saapuu Pietarsaaren pääkirjastoon tammikuussa. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa ja niihin liittyvää tarinaa, jotka avaavat ikkunan tavallisen bangladeshilaisen arkeen. 

GMB Akash on valokuvannut yhteiskunnan reunamilla eläviä ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden kautta. Akash pyrkii luomaan yhteyden ja luottamuksen kuvattaviensa kanssa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan erityisen inhimillisiä ja voimakkaita.

”Näyttelyn tarkoituksena on tuoda ääntä niille, joilla ei ole ääntä”, sanoo GMB Akash. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien kautta. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat meille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea uudesta näkökulmasta.

Näyttely on esillä sitä ennen Rantasalmen kirjastossa 27.12.2023 asti. Seuraavaksi se on Pietarsaaren pääkirjastossa 9.-26.1.2024. Voit myös tutustua näyttelyn kuviin ja tarinoihin verkkosivuilla osoitteessa samanarvoinenelamani.org.

Kuulumisia kehitysyhteistyöstä – Kohokohtia kentältä

Syksyn aikana Caritaksen väki on vieraillut Keniassa sekä Thaimaassa vuoden lopussa päättyvien hankkeiden viimeisillä monitorointimatkoilla. Lokakuussa Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto ja kehitysyhteistyön asiantuntija Laura Silver tapasivat myanmarilaisia kumppaneitamme Thaimaassa, jossa hankkeen osallistujat tutustuivat luomuviljelyyn ja veivät oppeja takaisin Myanmariin. Koulutusmatkalle osallistui 14 nuorta myanmarilaista, jotka ovat aktiivisia omissa yhteisöissään.

Myanmarin poliittinen tilanne on hyvin epävakaa ja väkivaltaisuudet ovat eskaloituneet maassa tänä vuonna. Lisääntyneet väkivaltaisuudet ja sota ovat vaikeuttaneet ja paikoin jopa estäneet lasten koulunkäynnin. Matkan aikana pääsimme myös suunnittelemaan uutta hanketta, jolla vastaamme tähän haasteeseen ja tarjoamme laadukasta koulutusta tuleville sukupolville Myanmarissa.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystäväkahvilan ja Caritas-kaupan yhteinen tapahtuma pidetään 21.12. Caritaksen toimistolla. Tuolloin kahvila on kello 15 -19. Luvassa on Joulun tunnelmaa, pöytä on joulukoreana ja kauppa auki. Paikalla on sosiaaliohjaaja Hannele. Tervetuloa!

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat maanantaisin 8. ja 22.1. kello 15–16. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Tervetuloa jouluostoksille Caritas-kauppaan!  

Kauppa on auki ennen joulua 18.–22.12. auki joka päivä maanantaista perjantaihin kello 10–19. Tule joulutunnelmaan: myynnissä on joulukahvia ja -teetä sekä suklaata espanjalaisesta luostarista. Meiltä saat kosmetiikkaa ranskalaisesta luostarista. 

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa ja toimisto on osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki.

Caritaksen kauppa ja toimisto ovat kiinni 23.12.-8.1.2024. Avaamme jälleen ovemme 9.1.2024.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Hyvää ja rauhallista joulua sekä iloa ja valoa toivottavat Larissa ja Caritaksen toimiston väki!

www.caritas.fi

.

Kuva: Koulujen keittiöpuutarhoissa oppilaat ja opettajat saavat tietoa hyvistä viljelymenetelmistä ja lannoitteista. 

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...