Valitse Sivu

Biskop Sippo avgår

Biskop Sippo avgår

Påve Franciskus har idag (20 maj 2019) beviljat avskedsansökan från biskopen av Helsingfors katolska stift, monsignore Teemu Sippo SCJ.

Biskop Sippo råkade ut för en svår halkolycka i vintras och det är efterverkningarna av den som är orsaken till hans avskedsansökan. Biskop Sippo är nu biskop emeritus av Helsingfors och processen att hitta en efterträdare kommer att inledas i enlighet med normal praxis inom katolska kyrkan.

Biskopssätet i Finland är nu vakant. Rådgivarkollegiet ska inom åtta dagar utse en stiftsadministrator som leder stiftet tills ny biskop har utsetts. Stiftets olika råd och t.ex. generalvikarieämbetet är också vakanta.

Den katolska kyrkan i Finland består av åtta församlingar och har omkring 15 500 registrerade medlemmar. Ungefär hälften av katolikerna i Finland har sitt ursprung i andra länder. I Finland finns 30 präster och ungefär 30 ordenssystrar.

KATT/katolskakyrkan.se

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...