Valitse Sivu

Fader Goyarrolas hälsning

Fader Goyarrolas hälsning

HÄLSNING FRÅN FADER RAIMO GOYARROLA SOM BLIVIT VALD TILL BISKOP AV HELSINGFORS

Kära kristna och alla människor av god vilja

Jag är tacksam till Gud för att Helsingfors stift efter en lång väntan får en ny biskop. Jag är förlägen och samtidigt tacksam till påve Franciskus för det förtroende han visar mig. 

Jag vill tacka biskop emeritus Teemu Sippo och stiftsadministrator fader Marco Pasinato för allt broderskap och stöd. Tack till den apostoliska nuntien, ärkebiskop Julio Murat, för hans uppmuntrande ord och löftet om att alltid finnas som hjälp i de uppgifter som förestår mig. Tack för stöd till alla mina bröder i prästämbetet. Tack till er alla för era gratulationer, men framför allt för löftet att be för mig! Tack till min familj, som alltid har älskat och stöttat mig.

Innan jag blir vigd till biskop hoppas jag få koncentrera mig på bön och få kraft till ständig omvändelse, så att mitt hjärta kan bli allt mer likt Jesu hjärta. För det ber jag om era böner.

Låt oss be för varandra. Redan nu finns ni alla i mitt hjärta och mina böner. Jag är alltid redo att lyssna och samtala med var och en. Fram till min vigning fortsätter fader Marco Pasinato administrera stiftet.

Heliga Maria, kyrkans moder, be för oss.
Helige Josef, familjernas stöd, be för oss.
Helige Mikael, ärkeängel, be för oss.
Helige Henrik, vårt stifts och hela Finlands beskyddare, be för oss.
Salige Hemming, helige Josemaría Escrivá och alla Guds heliga, be för oss.

I Helsingfors på minnesdagen av Hieronymus, präst och kyrkolärare, den 30 september 2023

fader Raimo Goyarrola

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...