Valitse Sivu

Autuaan Hemmingin päivä lähestyy – kutsu rukoukseen

Autuaan Hemmingin päivä lähestyy – kutsu rukoukseen

Tänä vuonna autuaan Hemmingin muistoa vietetään Helsingin hiippakunnassa, ja lähinnä tietenkin Turun seurakunnassa, hyvin aktiivisesti. Seurakunnassa järjestetään ennen autuaan Hemmingin juhlapäivää novena, joka yhdeksän päivän ajan huipentuu hiippakunnan papiston viettämään messuun ja kaikkeinpyhimmän sakramentin palvontaan. Novena alkaa maanantaina 13.5. ja päättyy 21.5. Autuaan Hemmingin juhlamessua vietetään sitten piispa Raimo Goyarrolan johdolla Turun tuomiokirkossa keskiviikkona 22.5. klo 18.00. Muu ohjelma on liitteessä.

Turun seurakunnan papit kutsuvat kaikkia osallistumaan tähän autuaan Hemmingin novenaan:

Pyhille, jotka maan päällä ovat, 
hän osoittaa ihmeellistä rakkauttaan. 
(Ps. 16,3) 

Rakkaat hiippakuntalaiset. 

Tämä kirje on kutsu rukoukseen. Kutsu rukoilla yhdessä Jumalaa piispa Hemmingin johdolla. 

Kristinuskon varhaisista ajoista lähtien, missä tahansa kirkko kokoontuikin yhteisöksi, se halusi pyhimysten ja marttyyrien jäännökset keskipisteeseensä. Vuosisatojen ajan tämä kunnioitus on heijastanut kirkon tietämystä siitä, että yhteisö ei ole mahdollinen ilman ihmisiä, jotka ovat antaneet koko elämänsä Jumalalle ja Kirkolle. 

Autuas piispa Hemming on Jumalan lahja Suomelle. Hän toimi keskiajalla kansamme innokkaana piispana ja oppaana hiippakunnassa ja on nyt yksi niistä, joka ”seisovat valtaistuimen ja Karitsan edessä valkoisissa vaatteissa” (Ilm. 7,9). 

Autuas Hemming on yksi meistä ja varmasti haluaa, että me rukoilemme rohkeasti Jumalaa erilaisissa tilanteissa, ja hän on valmis seisomaan meidän vierellämme, kun rukoilemme. 

Autuas Hemming on hyvä esimerkki meille, että elämämme on ennen kaikkea Jumalan armon aikaa. Kaikki hyvä työ, jonka me teemme, on Jumalan jatkuvan toiminnan, Jumalan rakkauden ja armon aikaa. Jumala on se, joka toimii, Jumala on se, joka rakastaa. On äärimmäisen tärkeää, että havaitsemme kaikki nämä Jumalan toiminnan tilat ja että haluamme olla siellä, missä Jumala toimii olemalla hänen käsiään, olemalla hänen astioitaan, olemalla hänen välineitään. Tietenkin niin, ettemme koskaan seiso missään Jumalan toiminnan ulkopuolella tai sitä vastaan, tästä Jumala varjelkoon meitä. 

Kun me uskomme, että elämä ei koskaan lopu, on helpompi elää toivossa. Siinä missä ihmiset näkevät vain pahaa, pelottavan sodan, synnin ja poikkeusajan, me näemme Herran toimivan ja haluamme olla keskellä tätä toimintaa. Autuaan Hemmingin tavoin haluamme toimia Jumalan kätenä ja olla hänen sydämensä valaisemia. 

Jokainen meistä voi antaa hyvin henkilökohtaisen panoksen seurakunnalle ja hiippakunnalle. Jokainen meistä on erilainen ja tämä juuri on niin kaunista. Herra Jumala tarvitsee meitä jokaista. Siksi jos haluamme toimia yhdessä, joskus pitäisi rukoilla yhdessä. 

Kuten tiedätte 22. toukokuuta on autuaan Hemmingin muistopäivä. Me vietämme sitä juhlallisesti Turun tuomiokirkossa klo 18.00 alkavalla messulla, jonka pääselebrantti on piispamme Raimo Goyarrola. Olette tervetulleita pyhiinvaellukselle Turkuun, jos teillä on aikaa ja mahdollisuus. 

Olemme myös valmistaneet novenan, jonka suunnitelman ja tekstin lähetän teille. Jokaisena novenan päivänä odotamme pyhiinvaeltajia, jotka haluavat liittyä seuraamme Turussa. Jos ette pääse Turkuun, rukoilkaa kanssamme. Toivon, että koko Suomi liittyisi rukoukseen näinä päivinä. Voitte rukoilla kotona perheenne kanssa tai seurakunnassa. (Olen varma, että voitte pyytää pappinne auttamaan teitä rukoilemaan yhdessä seurakunnassanne). Se voi olla ensimmäinen ihme autuaan Hemmingin esirukouksen kautta, että eripuran ja sodan aikana me kristityt tulemme yhteen rukoilemaan ja seisomaan Jumalan rinnalla. Jumalan sanan vahvistamina ja autuaan Hemmingin esirukouksiin turvautuen lähetämme teille 

veljelliset terveiset 
isä Stanislaw Zawilowicz scj 
isä Peter Gebara scj 
ja koko pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunta.

Autuaan Hemmingin muiston ja kunnioituksen lisäämiseksi on myös valmistettu sekä litania että novena, joiden tekstit ovat ohessa: Autuaan Hemmingin muistaminen. Autuaan Hemmingin vesper- ja laudeshymnit löydät myös täältä.

KATT

– Novenan ohjelma.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...