Valitse Sivu

Uusi ekumenian käsikirja piispoille

Uusi ekumenian käsikirja piispoille

Paavillinen kristittyjen ykseyden edistämisen neuvosto on julkaissut katolisen kirkon piispoille tarkoitetun ekumeenisen käsikirjan nimellä ”Il Vescovo e l’unità dei cristiani: Vademecum ecumenico” (”Piispa ja kristittyjen ykseys: ekumenian käsikirja”). Julkaisu liittyy siihen, että tänä vuonna on tullut kuluneeksi 60 vuotta Paavillisen kristittyjen ykseyden edistämisen neuvoston perustamisesta ja 25 vuotta paavi Johannes Paavali II:n kuuluisasta ekumeniaa käsittelevästä kiertokirjeestä ”Ut unum sint” (”Että he olisivat yhtä”).  

Ykseysneuvoston puheenjohtaja, sveitsiläinen kardinaali Kurt Koch totesi käsikirjaa esitellessään, että piispalla on velvollisuus edistää ekumenian asiaa. Kyseessä ei ole vapaaehtoinen aktiviteetti vaan itse piispanvirkaan kuuluva velvoite. Käsikirjan mukaan katolilaisten ”ei ole odotettava, että muut kristityt lähestyisivät heitä”, vaan heidän on ”aina oltava valmiina ottamaan ensimmäinen askel”. 

Käsikirja käsittelee ekumeniaa laajasti eri aspekteista, ja siinä on yleisten periaatteiden lisäksi annettu useita käytännön ehdotuksia. Lopussa on liite, jossa on lyhyesti esitelty katolisen kirkon ekumeeniset dialogikumppanit ja teemat, joita vuoropuheluissa käsitellään.

KATT / vaticannews.va

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...