Valitse Sivu

Pyhän Joosefin vuosi on alkanut

Pyhän Joosefin vuosi on alkanut

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta siitä, kun autuas paavi Pius IX julisti pyhän Joosefin yleismaailmallisen kirkon suojelijaksi. Sen johdosta paavi Franciscus on julistanut pyhälle Joosefille omistetun vuoden (8. joulukuuta 2020 – 8. joulukuuta 2021); paavin pyhää Joosefia käsittelevä apostolinen kirje Patris corde (Isän sydämellä) on luettavissa katolinen.fi-sivulla. Lyhennelmä on luettavissa joulukuun Fideksessä.

Pyhän Joosefin vuoden aikana on mahdollista saada täydellinen ane tavanomaisin ehdoin (sakramentaalinen rippi, kommuunion vastaanottaminen ja rukous paavin rukousaiheiden puolesta sekä irrottautuminen kaikesta synnistä) seuraavilla tavoilla:

  • Mietiskelemällä ainakin 30 minuutin ajan Isä meidän-rukousta tai osallistumalla vähintään päivän mittaiseen hengelliseen retrettiin, johon sisältyy mietiskely pyhästä Joosefista.
  • Suorittamalla jonkin ruumiillisen tai hengellisen laupeudentyön pyhän Joosefin esimerkin mukaisesti.
  • Rukoilemalla ruusukkoa perheen tai kihlaparin kesken.
  • Uskomalla jokapäiväisen työnsä pyhän Joosefin suojelukseen ja pyytämällä pyhän Joosefin esirukouksia työtä etsivien ihmisten puolesta.
  • Rukoilemalla pyhän Joosefin litanian (latinalainen traditio) tai akatistoksen (bysanttilainen traditio) tai jonkin muun liturgisen tradition mukaisen rukouksen pyhälle Joosefille vainottujen kristittyjen puolesta.
  • Rukoilemalla minkä tahansa virallisesti hyväksytyn rukouksen tai hartaudenharjoituksen pyhän Joosefin kunniaksi erityisesti 19. maaliskuuta, 1. toukokuuta, pyhän perheen juhlana, pyhän Joosefin sunnuntaina (bysanttilaisessa traditiossa), joka kuun 19. päivänä ja joka keskiviikkona (latinalaisessa traditiossa pyhälle Joosefille omistettu päivä). 
  • Nykyisen Covid-19-kriisin aikana myös sairaat, vanhukset, kuolevat ja kaikki joiden on mahdotonta poistua kotoaan voivat saada täydellisen aneen, kunhan irrottautuvat kaikesta synnistä, pyrkivät täyttämään kolme tavanomaista aneen ehtoa niin pian kuin mahdollista ja lausuvat rukouksen pyhälle Joosefille, uhraten kärsimyksensä Jumalalle.

KATT/VIS

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...