Valitse Sivu

Uuden papin esittäytyminen

Uuden papin esittäytyminen

Olen Eze Charles Nwoko, syntyisin Mbaisesta, Nigerian itäosasta. Olen toinen perheeni neljästä lapsesta. Matkani kohti pappeutta alkoi jo Nigeriassa. Maan itäosa on varsin katolista, ja lähes kaikilla perheillä on läheisiä, jotka ovat pappeja tai sääntökuntalaisia. Oma perheenikin on vahvasti katolinen. Isäni kotitalo toimi myös pappilana ja isoäitini palveli aina kirkkoa ja pappeja. Äitini isä työskenteli yhdessä irlantilaisten lähetystyöntekijöiden kanssa rakentaen kirkkoja ja kouluja. Enoni on pappi, joka oli läsnä myös papiksivihkimisessäni.

Kutsumukseni vahvistui muutettuani muun perheeni luokse Helsinkiin. Jumalan kaitselmus oli mukanani, kun sain aloittaa pappisopintoni Kristus-kuninkaan instituutissa. Sain siellä klassisen papillisen koulutuksen ja monipuolisen ja syvällisen näkökulman Euroopan kristilliseen kulttuuriin. Halusin kuitenkin palvella kirkkoa juuri Suomessa. Olin jonkin aikaa toisessa traditionaalisessa yhteisössä, kunnes tapasin piispa Teemun kesällä 2017. Pitkä keskustelumme oli varma osoitus siitä, että Jumala puhuu kirkkonsa kautta: ymmärsin heti, että minun on tultava takaisin Suomeen ja päätettävä opintoni. Tämä tapahtui Rooman Paavillisessa Santa Croce -yliopistossa.

Kesällä 2018 aloitin intensiivisen suomen kielen kurssin Jyväskylässä, jossa samalla olin isä Anders Hambergin apuna seurakunnassa. Syksyllä minut vihittiin diakoniksi, minkä jälkeen siirryin Turkuun isä Peter Gebaran SCJ ohjaukseen. Siellä minua innosti erityisesti nuorisotyö, ja nuorten kanssa saimmekin paljon aikaan, jatkoa on vielä luvassa! Samoin sain ilokseni avustaa ja kouluttaa Schola Gregoriana Aboensisia. Kuoro teki paljon työtä pyhää viikkoa varten ja se on esiintynyt myös monissa ekumeenisissa tilaisuuksissa.

Sain suuren lahjan, kun minut vihittiin katoliseksi papiksi 25. toukokuuta. Kutsumukseni puhkesi kukkaan Suomessa ja olen oppinut rakastamaan tätä maata. Isä Oskarin (Juurikkala) ja isä Stanin (Zawilowicz SCJ) kanssa toivon saavani rakennettua uutta toimintaa nuorille, nuorille aikuisille ja perheille. Kiinnostukseni musiikkiin auttakoon minua myös edistämään pyhän (liturgisen) musiikin asiaa täällä. Auttakoon virkani ja elämäni levittämään Jumalan valtakuntaa maan päällä ja tuokoon se iankaikkisen elämän toivoa. Kiitos kaikille tuestanne ja rukouksistanne – rukoilkaa edelleen minun ja kaikkien pappien sekä koko hiippakuntamme ja maamme puolesta.

Eze Charles Nwoko

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...