Valitse Sivu

Uusi suomalainen pappi

Uusi suomalainen pappi

Martti Savijoki SCJ vihittiin papiksi Helsingin Pyhän Marian kirkossa

Kesäkuun toisena lauantaina 11.6.2022 Helsingissä nautittiin alkukesän toistaiseksi kauneimmasta kesäpäivästä. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja kylmän toukokuun jälkeen lämpöaalto oli vihdoinkin saavuttanut Etelä-Suomen. Luonto valmisti upeat puitteet suureen juhlaan, jota tuona päivänä vietettiin Helsingin Pyhän Marian kirkossa. Helsingin hiippakunta sai uuden papin. Emerituspiispa Teemu Sippo SCJ vihki papiksi Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan kuuluvan pappiskandidaatin, diakoni Martti Savijoen SCJ. 

Vihkimistoimituksessa alttarilla oli emerituspiispan kanssa yhteensä 14 pappia, heidän joukossaan läsnäolollaan tilaisuutta kunnioittivat myös prelaatti Tuomo T. Vimpari ja lukuisa joukko muista maista paikalle tulleita Jeesuksen pyhän sydämen pappeja. He olivat Jeesuksen pyhän sydämen sääntökunnan yleisneuvonantajat Levi dos Anjos Ferreira SCJ ja Stephen Hufstetter SCJ Rooman päämajasta, isä Levi Ferreira SCJ, joka oli isä Martin noviisimestari, sekä Saksasta tulleet provinsiaali Stefan Tertünte SCJ ja isät Sergio Rotasperti SCJ ja Volker Kreuzmann SCJ.

Pappisvihkimys oli tilaisuutena koskettavan juhlava, pyhyyden kokemus oli vahvasti läsnä. Samanaikaisesti tunnelma oli kuitenkin myös hyvin lämminhenkinen ja välitön. Voisi sanoa, että juhla oli aivan Martti Savijoen näköinen. Tilaisuutta juhlisti kauttaaltaan korkeatasoinen musiikki, urkurina toimi Markku Mäkinen ja kanttorina Ann-Catrin Weckström. Mukana oli myös kuoro Chorus Sanctae Mariae, jonka laulu oli omiaan luomaan suuren juhlan tunnun.

Messun jälkeen kirkosta siirryttiin parin kilometrin päässä sijaitsevaan Seurasaareen, jossa oli tarjolla juhlalounas ravintola Seurasaaren Kruunussa luonnonkauniissa ympäristössä. Martti Savijoki oli valinnut pappisvihkimyksensä juhlaohjelman alkulauseeksi Johanneksen evankeliumin kohdan: ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään” (Joh. 15:5). Tämä antaa hyvän lähtökohdan ja perustan isä Martin pappeuteen.

Teksti ja kuvat Heikki Kymäläinen

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...