Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti: Huhtikuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Rukouksen apostolaatti: Huhtikuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Synnin vuoksi ihmiset muuttivat pois sieltä, mikä oli Jumalan suunnitelmassa. Syntieni vuoksi lähdin paikasta, jossa voisin olla onnellinen. Miksi synnit ovat vaarallisia? Miksi me kirkossamme puhumme niistä niin paljon? Koska ne loukkaavat ja satuttavat Jumalaa. Hän antoi meille niin paljon vain sen vuoksi, että rakastaa meitä, ei sen vuoksi, että hänen kuului antaa.

Jeesuksen kautta Jumala vastaa ihmisen syntiin. Jos haluamme saada armoa, meidän täytyy tunnustaa, että me tarvitsemme sitä. Mitä tarkoittaa ajatella itseään syntisenä? Meidän täytyy tuntea itse Jeesuksen katse, nähdä minun ja Jumalan välinen suhde. ”Mutta kuka huomaa kaikki erehdyksensä? Puhdista minut rikkomuksistani, niistäkin joita en itse näe” (Ps. 19:13). Miksi minun täytyy tietää syntini? Kun tunnemme kipua, ihmettelemme miksi. Haluamme tietää, millainen sairaus meillä on. Kun tiedämme syyn, on helpompi parantua. Kun tunnemme heikkoutemme ja syntimme, tiedämme, milloin on oltava varovainen ja millaisia tilanteita täytyy välittää. Synnissä kiteytyy kuoleman kokemus ja me haluamme elää.

Me tiedämme, että pelkästään synnin tunto ei riitä, vaan tarvitsemme lisää voimaa, jos haluamme valita oikein. Mutta ennen kaikkea haavat, seuraukset ja velat, joita synti aiheuttaa, ovat niin suuret, että emme voi tehdä mitään. Jeesus Kristus parantaa haavat, oikaisee elämänkulkumme eikä salli, että Syyttäjä syyttää meitä meidän Jumalamme edessä (Ilm. 12:10).

Rippi on sakramentti, jossa Kristuksen veri pelastaa sinut, ja se tarkoittaa aina uudestisyntymistä. Vain säännöllinen rippi voi auttaa sinua.

Kussakin ripissä on kolme tärkeää näkökohtaa:

– Confessio laudis: Ripin alussa kiitetään Jumalan lahjasta. Se auttaa ymmärtämään, kuinka paljon Jumala rakastaa minua.

– Confessio vitae: Ei sisällä vain synnintunnustusta, vaan siinä voit myös kertoa, mikä sinua huolestuttaa, mistä et pidä elämässäsi, mikä on vaikeaa, mikä ärsyttää, mikä estää sinua, mikä tekee sinut surulliseksi, mikä sinun jännittää, mikä aiheuttaa sinulle kiusauksia. Syntien lisäksi myös haavoistaan voi ripittäytyä.

– Confessio fidei: Synninpäästön pyytäminen. Tunnustus tuo iloa ja luottamusta siihen, että Jumala voi parantaa minut ja hän haluaa ottaa minut takaisin luokseen.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Huhtikuu  –  Yleinen 

Rukoilemme niiden puolesta, jotka vaarantavat henkensä taistellessaan perustavanlaatuisten oikeuksien puolesta diktatuureissa, itsevaltaisten hallintojen alaisina ja kriisissä olevissa demokratioissa.

April  –  Universell

Vi ber för de som riskerar sina liv i kampen för grundläggande rättigheter i diktaturer, auktoritära regimer men även i krisande demokratier.

Toukokuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme, että talouselämän edustajat ja hallitukset työskentelisivät yhdessä säädelläkseen rahoitusmarkkinoita ja suojellakseen kansalaisia niiden vaaroilta.

Maj  –  Evangelisation

Vi ber att regeringar och ekonomiskt ansvariga arbetar tillsammans för att reglera finanssektorn och skydda medborgarna från dess risker.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...