Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Marraskuun 2023 rukouksen apostolaatin palsta

Sana ”paavi” tulee kreikan sanasta pappas eli isä. Paavi on pyhän Pietarin seuraaja. Hänelle Jeesus sanoi : ”Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni… Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu” (Matt. 16:18-19). Siksi hän on ensimmäinen kaikkien piispojen joukossa ja Kristuksen sijainen maan päällä.

Pyhän Pietarin 265. seuraajaksi valittiin konklaavissa 13.3.2013 Buenos Airesin arkkipiispa, kardinaali Jorge Mario Bergoglio SJ, joka otti paavinimekseen Franciscus. Paavi Franciscus on ensimmäinen paavi läntiseltä pallonpuoliskolta ja ensimmäinen jesuiittaveljeskunnan jäsen paavina.

Kun katsomme omaa seurakuntaamme kirkossa, huomaamme, että jokainen on erilainen. Meillä on erilaiset perinteet, meillä on jopa erilaiset liturgiset perinteet. Me puhumme eri kieliä. Mutta me kaikki uskomme, että Jeesus on elävän Jumalan poika, joka tuli lihaksi Pyhästä Hengestä. Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Siksi tarvitsemme paavia, joka on yksi niin kuin Kirkko on yksi ruumis. Me rukoilemme sinua, Jumala, että auttaisit meitä uskollisesti seuraamaan opetusta, jota apostolit ensimmäisinä kirkossasi julistivat ja että meillä sinun rakkautesi lujittamina olisi yksi sydän ja yksi mieli.

Paavin puolesta

Kaikkivaltias iankaikkinen Jumala,

viisaudessasi sinä ohjaat koko maailman kulkua.

Katso laupiaasti rukoustemme puoleen

ja varjele meille valitsemaasi esipaimenta,

jotta kristikansa sinun johdollasi ja hänen 

ohjaamanaan

aina kasvaisi uskossa ja rakkaudessa.

Kristittyjen ykseyden puolesta

Kaikkivaltias iankaikkinen Jumala,

joka kokoat hajalleen joutuneet 

ja säilytät heidän yhteytensä,

katso armollisesti Poikasi Kristuksen lauman puoleen

ja suo uskon täyteyden ja rakkauden siteen yhdistää

toisiinsa ne, jotka yksi kaste on pyhittänyt.

Aamen.

.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

.

Rukoilkaamme…

Marraskuu   

Rukoilemme Pyhän isän puolesta, jotta hän tehtäväänsä toteuttaessaan kaitsisi hänelle uskottua laumaa Pyhän Hengen avulla. 

November

Vi ber för påven, att han med den Helige Andes hjälp kan fullfölja sin mission och fortsätta ledsaga den hjord som anförtrotts honom.

Joulukuu   

Rukoilemme, että vammaiset huomioitaisiin yhteiskunnassa ja että instituutiot edistäisivät inklusiivisia ohjelmia, joissa heidän aktiivista osallistumistaan arvostetaan.

December

Vi ber att personer med funktionsnedsättning är centrum för samhällets omsorger, och att deras aktiva deltagande i samhället värdesätts.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...