Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Elokuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

Luostariperinnteessä on vanha sääntö, joka sanoo: ”Quod monachus acquirit conventus acuirit” (Minkä munkki hankki, sen hankkii luostari).

Tässä kuukaudessa me rukoilemme, jotta pienet ja keskisuuret yritykset taloudellisen ja sosiaalisen kriisin keskella löytäisivvt keinot jatkaa toimintaansa ja palvella yhteisoään. Voimme sanoa, että luostariyhteisö ei ole kovin kaukana yrityksestä. ”Päämäärän on kaikissa olosuhteissa oltava sen, että yrityksistä tulee aidosti inhimillisiä yhteisöjä, jotka painavat leimansa yksityisten, niissä työtä tekevien henkilöiden keskinäisiin suhteisiin, heidän työtehtäviinsä ja asemaansa” (Mater et magistra, 22).

Kirkko opeta meitä, että sen, mitä saamme, emme koskaan saa vain itseämme varten. Me myös tiedämme, että vasta sitten, kun asia menee eteenpäin, se voi tehdä meidät onnelliseksi. Paavi Franciscus muistuta “Yritystoiminta on jalo kutsumus, joka tuottaa hyvinvointia ja parantaa maailmaamme. Se voi olla hedelmällinen vaurauden lähde niillä alueilla, joilla se toimii, etenkin, jos se pitää työpaikkojen luomista olennaisena palveluksena yhteisen hyvän edistämiseksi.” (Laudato si’, 129.)

Rukoilkaamme: ”Jumala, kaikkien sinuun turvaavien varjelija, ilman sinua ei mikään ole lujaa eikä pyhää. Lisää laupeuttasi meitä kohtaan ja opeta meitä käyttämään ajallisia hyvyyksiä sillä tavoin, että alati pitäisimme kiinni iankaikkisista. Aamen.”

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Elokuu   

Rukoilemme, jotta pienet ja keskisuuret yritykset taloudellisen ja sosiaalisen kriisin keskellä löytäisivät keinot jatkaa toimintaansa ja palvella yhteisöään.

Augusti

Vi ber att små och medelstora företag mitt i en ekonomisk och social kris, kan finna vägar att fortsatt fungera och verka i samhället.

Syyskuu   

Rukoilemme, jotta ihmispersoonan arvokkuutta loukkaava kuolemanrangaistus poistettaisiin kaikkien maiden lainsäädännöstä.

September

Vi ber att dödsstraffet, som kränker människovärdet, avskaffas i lag i alla länder.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...