Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Helmikuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

Kirkon alkuajoista asti monet uskovat ovat kuulleet Kristuksen kehotuksen: ”Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille … Tule sitten ja seuraa minua.” (Matt. 19:21) Niin kutsutut evankeliset neuvot, joilla tarkoitetaan ohjetta seurata Kristusta naimattomana, köyhänä ja kuuliaisena, ovat perustana kolmelle luostarilupaukselle, jotka antamalla mies tai nainen liittyy sääntökunnan jäseneksi. Nimitys sääntökunta johtuu kunkin veljes- ja sisarkunnan elämää ohjaavasta luostarisäännöstä.

Suomessa toimivat nykyisin seuraavat sisarkunnat: Jeesuksen pikkusisaret vuodesta 1953 lähtien, Ursuliinisisaret Karjalan kannaksella 1906–1914 ja jotka palasivat uudelleen Suomeen 1976, Birgittalaissisaret vuodesta 1986 lähtien, Rakkauden lähetyssisaret aloittivat toimintansa 1999, Kalleimman veren sisaret saapuivat Suomeen Yhdysvalloista 1939. Suomessa kaksi naista kuuluu vihittyjen neitsyiden säätyyn. Hiippakunnassa toimivat myös Karmeliittasisaret 1988–2021 ja mm. Jeesuksen pyhän sydämen sisaret aina vuoteen 1986. 

Kun mietimme, mikä saa ihmisen lähtemään seuraamaan Kristuksen viitoittamaa tietä, meidän kannattaa pysähtyä uskontunnustuksessa olevaan kahteen sanaan, jotka voivat auttaa meitä ymmärtämään sääntökuntakutsumukseenkin sisältyvää salaisuutta. Kristus itse on esimerkkinä. Ilman uskontunnustuksen sanoja kaikki se, mitä Kristus on tehnyt, menettäisi merkityksensä. Nämä sanat ovat: pro nobis – meidän puolestamme. Hänet on ristiinnaulittu meidän puolestamme. Jeesuksella ei ole ollut koskaan mitään erillistä olemassaoloa, sillä kaikki, mitä hän teki, hän ei koskaan tehnyt yksityisenä yksilönä. Kun hän rukoili, hän rukoili toisten puolesta; kun hän kiitti, hän kiitti muiden puolesta; kun hän kuoli, hän kuoli toisten puolesta; ja kun hän nousi ylös kuolleista, hän nousi ylös toisten puolesta. Hänessä rukoili, kiitti, kuoli ja eli koko ihmiskunta. Mitään ei tapahtunut hänen itsensä takia, vaan kaikki tapahtui toisten takia. Koska näin oli Jeesuksen elämässä, samoin kuuluu olla kaikilla, jotka tahtovat seurata hänen jalanjäljissään. Rukous toisen puolesta, kärsimys toisen puolesta – ja vieläpä – myös ilo toisen puolesta ovat kristinuskon sydämessä. Tämän kuukauden aikana rukoilemme ja kiitämme kaikista näistä naisista, jotka ovat ”pro nobis”, jotka rukoilevat ja uhraavat elämänsä toisten puolesta. Näiden naisten kutsumus on aina tarkoitettu tehtäväksi, jossa halutaan pelastaa ne, joita ei vielä ole kutsuttu. Kutsun seuraaminen sisältää luopumista monista asioista ja valmiutta liittyä Kristukseen ja auttaa ihmisiä myös löytämään tien Kristuksen yhteyteen. Nämä naiset todistavat maailman edessä, että Jumala elää.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Helmikuu   

Rukoilemme sääntökuntasisarten ja Jumalalle vihittyjen naisten puolesta ja kiitämme heitä heidän tehtävästään ja rohkeudestaan; voikoot he jatkuvasti löytää uusia vastauksia aikamme haasteisiin.

Februari 

Vi ber för ordenssystrar och gudsvigda kvinnor, vi tackar för deras kallelse och mod, låt dem fortsätta att finna nya svar på vår tids utmaningar.

Maaliskuu   

Rukoilemme, jotta kristityt bioetiikan uusien haasteiden edessä jatkuvasti rukouksillaan ja toiminnallaan puolustaisivat kaiken ihmiselämän arvokkuutta.

Mars

Vi ber att kristna som står inför nya bioetiska utmaningar, kan fortsätta att försvara värdet i allt mänskligt liv i bön och handling.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...