Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Toukokuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

Kaksi tuhatta vuotta sitten Jeesus Nasaretilainen teki jotakin sellaista, jota me kaikki kaipaamme. Hän näytti, että on mahdollista elää elämäänsä ilman kipeitä haavoja, ilman pelkoa, sairauksia ja kuolemaa. Sellaista elämänmatkaa jokainen meistä voi itse kulkea. 

Älä sano, että elämässä on vain kuolemaa, kärsimystä, kipua ja hölynpölyä. Älä menetä uskoasi. Ei ole olemassa ihmistä, joka ei voisi saapua päämäärään. Joku menee eteenpäin juoksemalla, toinen kävelee rauhallisesti ja joku etenee hitaasti matelemalla. On mahdollista uskoa, että elämä on vahvempi kuin kuolema. Pääsiäisaika on sellainen aikaa, jolloin me voimme iloisina sanoa: ”Uskon elämään, koska minun Jumalani on elävä.”

Kuitenkin ne, jotka auttavat vanhuksia ja sairaita, tarvitsevat tukea pitääkseen evankeliumin ilon elossa. Siksi tässä kuussa rukoilemme sairaita ja vanhuksia hoitavien terveydenhuollon työntekijöiden puolesta. 

Paavi Benedictus kirjoitti ” On aika vahvistaa uudelleen rukouksen merkitys ajatellen monien karitatiivista työtä tekevien kristittyjen liiallista aktiivisuutta ja uhkaavaa maallistumista. (…) Läheisyys persoonalliseen Jumalaan ja myöntyminen hänen tahtoonsa estävät ihmistä kärsimästä vahinkoa ja varjelevat häntä fanaattisten ja terrorististen oppien pauloilta. Aidosti uskonnollinen perusasenne estää ihmistä ryhtymästä Jumalan tuomariksi ja syyttämästä häntä siitä, että hän sallii kurjuutta eikä tunne sääliä luotujaan kohtaan. Jos taas joku rohkenee kamppailla Jumalaa vastaan vetoamalla ihmisen intresseihin – kehen hän sitten voi turvautua, kun ihmisen toiminta osoittautuu voimattomaksi? (Deus Caritas est, 37).

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Toukokuu   

Rukoilemme nuorten puolesta, jotta he elämän täyteyteen kutsuttuina oppisivat Marialta tavan kuunnella, syvän harkinnan, uskon rohkeuden ja omistautuvan palvelemisen.

Maj

Vi ber att alla unga, kallade att leva livet till fullo, i Marias liv kan finna vägledning att lyssna, se djupet i urskiljningen, modet som tron skapar och engagemanget att

tjäna.

Kesäkuu   

Rukoilemme kristittyjen perheiden puolesta koko maailmassa, jotta ne osoittaisivat ja kokisivat pyyteetöntä  rakkautta ja pyhittyisivät jokapäiväisessä elämässään.

Juni

Vi ber att kristna familjer i världen kan levandegöra och erfara villkorslös kärlek och växa till i helighet i det dagliga livet.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...