Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Joskus käy niin, että Afrikkaa ajatellaan yhtenä maana. Saatamme sanoa jonkun ihmisen olevan afrikkalainen ajattelematta lainkaan, kuinka suuria eroja Afrikan eri maiden välillä onkaan.

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa, jossa asuu 1,2 miljardia asukasta. Nykyisin Afrikka käsittää 55 itsenäistä valtiota. Maiden rajat ovat peräisin siirtomaa-ajalta eivätkä perustu kansallisuuksiin tai heimoihin. Tämän kautta voimme ymmärtää, että maanosasta puuttuu ykseys.

Rukoilemme siellä asuvien kristittyjen puolesta. Joskus he kysyvät: mitä ykseys tarkoittaa?

Kun katsomme jokapäiväistä elämää, näemme, että ykseys vallitsee niissä perheissä ja työpaikoissa, joissa on rakkautta. Ykseyttä ei voi olla olemassa ilman rakkautta. Saman perheen jäsenet ovat joskus hyvin erilaisia, koska ovat kotoisin eri maista, mutta rakkauden avulla he pysyvät yhdessä. Kolmiyhteinen Jumala on paras esimerkki rakkauden moninaisuudesta. Erityisesti meidän on pyrittävä vähentämään vihan tunteita, sillä ne erottavat meidät toisistamme. Jos en rakasta, on parempi, etten kommentoi asiaa. Jos puhun jotakin ilman rakkautta, ei voi olla ykseyttä. Ei voi rakastaa vain jotakin valittua ryhmää.

Ykseys on vaikeaa, koska synti on olemassa maailmassa. Synti heikentää rakkautta. Me kristityt puhumme synneistä, mutta emme sen vuoksi, että haluaisimme juhlia niitä. Me haluamme tunnustaa ne ja poistaa ne elämästämme. Ongelma on siinä, että näemme hyvin muiden synnit. Ajattelemme usein, että vain toiset ovat syyllisiä.

Tämä on vaikeaa, mutta me muistamme, että ”Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämen”. Jeesus puhuu vuorisaarnassa siitä, miten voimme olla autuaita eli onnellisia. Hän opettaa meille, että on vaikea tietää toisen ajatuksia, mutta me voimme tehdä paljon omassa sydämessämme.

Rauhan Kuningatar, rukoile puolestamme.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Toukokuu – Lähetystyö
Rukoilkaamme, että kirkko Afrikassa olisi jäsentensä sitoumuksen kautta ykseyden siemen kansojen kesken ja toivon merkki maanosalleen.

Maj – Evangelisationen
Att Kyrkan i Afrika genom sina medlemmars engagemang, kan sprida enhet bland folken och bli ett hoppets tecken för hela kontinenten.

Kesäkuu – Yleinen
Rukoilkaamme, että papit sitoutuisivat vaatimattoman ja nöyrän elämänsä kautta aktiiviseen solidaarisuuteen köyhimpiä kohtaan.

Juni – Universell
Att präster engagerar sig i solidaritet med de allra fattigaste, genom att leva anspråkslöst och ödmjukt.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...