Valitse Sivu

RUKOUKSEN APOSTOLAATTI

RUKOUKSEN APOSTOLAATTI

Maaliskuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

Minkä kristittyjen jokapäiväisessä elämässä pitäisi olla erilaista kuin toisten? Jumalan sana osoittaa, että meidän pitäisi olla viisaampia. Meidän näkemystemme maailmasta, vaikeista asioista elämässämme pitäisi olla täydellisempiä, ainakin enemmän täydellisiä, meidän pitäisi olla viisaampia. Elämäämme tulisi ohjata sen, mikä ei ole ihmisestä lähtöisin vaan mikä on Jumalalta saatua.

Pyhä Paavali opettaa meille, miten tärkeä Jumalalta saadun viisauden lahja maailman tuntemiseksi samoin kuin Jumalan tahdon ymmärtämiseksi. Hän kirjoittaa efesolaisille: ”Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet, ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa”.

Suurin osa ihmisiä uskovat, että ihmiselämä on kaunis, hyvä, suuri ja pyhä. Eivät kuitenkaan kaikki ole valmiita sanomaan, että ”Se alusta alkaen liittyy ’Jumalan luovaan työhön’, ja se on aina erityissuhteessa Luojaan, ainoaan päämääräänsä. Jumala yksin on elämän Herra sen alusta loppuun asti: kukaan ei voi missään olosuhteissa vaatia itselleen oikeutta tuottaa suoranaisesti kuolemaa viattomalle ihmisolennolle, Jumalan luomalle ihmiselle.” (Katolisen kirkon Uskonopin kongregaation ohje ”Donum vitae”, 5.)

Bioetiikasta voi suomeksi löytää paljon tietoa esimerkiksi isä Raimo Goyarrollan nettisivulla ”Bioetiikka. Ihmiselän suurus” tai Miikka Nummenpään sivulla ehkäisynetiikka.com. Florence Schmitt kirjoitti mm. pienen kirjan ”Elämä jätä ovi auki… Opas palliatiiviseen hoitoon.”

Me muistamme, että elämän puolustaminen tarkoittaa ensisijaisesti elämän rakastamisen ilosanomaa. Ei mikään ole niin elävää kuin kristillinen rakkaus, juuri siksi että se on avoimuutta itse elämälle. Elävä Jumala on myös elävien Jumala.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Maaliskuu   

Rukoilemme, jotta kristityt bioetiikan uusien haasteiden edessä jatkuvasti rukouksillaan ja toiminnallaan puolustaisivat kaiken ihmiselämän arvokkuutta.

Mars

Vi ber att kristna som står inför nya bioetiska utmaningar, kan fortsätta att försvara värdet i allt mänskligt liv i bön och handling.

Huhtikuu   

Rukoilemme sairaita ja vanhuksia hoitavien terveydenhuollon työntekijöiden puolesta varsinkin köyhissä maissa, jotta he saisivat asianmukaista tukea hallituksiltaan ja paikallisyhteisöiltään.

April

Vi ber att vårdpersonal som arbetar med sjuka och äldre speciellt i fattiga länder, får stöd av sina regeringar och lokalsamhällen.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...