Valitse Sivu

Pyhän Birgitan lahja

Pyhän Birgitan lahja

Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunta vietti jälleen pyhän Birgitan juhlaa Naantalin luostarikirkossa lauantaina 5.10.2019 klo 16.00 alkaneen pyhän messun yhteydessä. Paikalla oli suuri joukko uskovia, ystäviä ja birgittalaissisaria. Messussa saarnasi Turun seurakunnan kappalainen, isä Stanislaw Zawilowicz SCJ. Julkaisemme saarnan ohessa.

KATT

Rakkaat sisaret ja veljet Kristuksessa!

Amor meus crucifixus est (Han som är min kärlek är korsfäst). Rakkauteni on ristiinnaulittu. Miksi pyhä Birgitta ajattelee tällä tavalla? Miksi me vielä nytkin haluamme uskon tämän?

Joskus me myönnämme, että Jumala on tärkeä meille, mutta emme ole varmoja, missä me voimme tavata hänet. Kuulimme evankeliumista, että Jeesus sanoo: ”Ei kukaan sytytä lamppua ja sitten piilota sitä”. Jumala ei halua ensin sytyttää meissä rakkauden liekkiä ja sitten piilottaa sitä meiltä. Me olemme hänen valonsa – miksi me joskus kätkemme hänen valonsa itseemme? Vastaus ei ole helppo.

Birgitta – nainen joka on Pohjoismaiden kirkon suuri lahja koko maailmalle ja johon kirkko luottaa niin paljon, että antoi koko Euroopan hänen suojelukseensa – yritti koko elämänsä ajan opettaa sen, mitä hän kuuli Jumalalta. Nykyajan Euroopalle ja koko maailmalle hän tarjoaa kysymyksen: Mistä risti kertookaan sinulle?

Näetkö haavat? Näetkö viattoman veren? Aavistatko koko historian ja koko maailman syntien raskaan taakan, jonka Jeesus otti kannettavakseen?

Jeesus kärsii sinun kanssasi, sinussa ja sinun puolestasi. Risti herättää myös kysymyksen: ”Muistatko, että kaikki tapahtui sinun pelastukseksi?”

Kenelläkään ei ole oikeutta sanoa: ”En ole rakastanut. En ole kenelläkään tärkeä”. Risti muistuttaa meitä, kuka kuolee kenenkin puolesta; ei kukaan kuole mitättömän henkilön puolesta. Jos Jumala itse kuoli sinun puolestasi, se tarkoittaa, että sinä olet arvokas.

Tästä syystä jokaisella, joka tunnustaa, että hänen Rakkautensa on ristiinnaulittu, ei ole oikeutta sanoa: ”Elämälläni ei ole merkitystä”:

Risti kertoo meille: ”Minusta virtaa armo, minusta virtaa rauha ja voima.” Avaa sydämesi. Älä tuhlaa armoa. Älä sano: ”Olen heikko, olen surullinen, olen ahdistunut.” Avaa sydämesi kuuntelemaan, mitä hiljainen risti kertoo. Aamen.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...