Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Elokuun 2020 rukouksen apostolaatin palsta

Merimies elää vaarallista elämää. Monta kerta ne, jotka työskentelevät ja elävät merellä, kuulevat niin kuin apostolit ”Nyt lähdemme vastarannalle” (Mark.4:38) ja sitten me tiedämme, että myrsky kuuluu merimiehen elämään. Voimmeko kuvitella kokenutta merimiestä, joka ole koskaan ollut myrskyssä? He tietävät, että myrsky voi olla hyödyllinen ja sillä on tärkeä osa elämässä. Ilman myrskyä emme kasva. 

Kun tässä kuussa rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka työskentelevät ja elävät merellä – esimerkiksi merimiesten, kalastajien ja heidän perheidensä puolesta, voimme myös ajatella omia kokemuksiamme: Kun kaikki menee hyvin, luottamus Jumalaan ei vaadi paljon uskoa. Kun tilanne käy toivottomaksi, kun emme enää näe mitään ulospääsyä tilanteesta, silloin meidän uskomme ja toivomme saavat mahdollisuuden kasvaa. Jumala johtaa meidät toivottomuuteen, ei vain testatakseen toivoamme, vaan myös sen takia, että siitä tulee vuorenvarma toivo, joka pystyy voittamaan toivottomuuden.

Jeesuksen tarkoittama usko on jotakin muuta kuin Jumalan olemassaolon totena pitämistä. Usko on sitä, että rohkenee jättäytyä hänelle, luottaa häneen, asetta itsensä ja elämänsä hänen käsiinsä ja tietää, että siinä elämä on turvassa.

Ole tervehditty, meren tähti,
suloinen Jumalanäiti,
ainainen neitsyt ja
varma portti taivaaseen.

Anna meille puhdas elämä
ja ohjaa meidät oikealle tielle,
että saisimme nähdä Jeesuksen
ja osaksemme iankaikkisen ilon.
Aamen.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Elokuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka työskentelevät ja elävät merellä – esimerkiksi merimiesten, kalastajien ja heidän perheidensä puolesta.

August –  Evangelisation 

Vi ber för alla som arbetar och lever av havet – sjömän, fiskare och deras familjer.

Syyskuu  –  Yleinen

Rukoilemme, ettei maapallon resursseja tuhlattaisi vaan että niitä jaettaisiin oikeudenmukaisella ja kunnioittavalla tavalla.

September –  Universell 

Vi ber att jordens resurser inte plundras, utan fördelas på ett rättvist och respektfullt sätt. 

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...