Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Helmikuun 2023 rukouksen apostolaatin palsta

Sana ”kirkko” tulee kreikan sanasta ”kyriake”. Se tarkoittaa ”Herralle (= Kyrios) kuuluvaa”. Jeesus on Herramme. Olemme hänen ”joukkueensa” – kansainvälinen, kaikista maista, kaikista ihonväreistä, kaikista maailman kielistä. Sitä kutsutaan katoliseksi (= kaiken käsittävä). Samantekevää, mistä tulemme: Herra on kutsunut meidät olemaan hänen kirkkonsa ja huolehtimaan maailmasta – luottamusoppilaana, poliitikkona, opettajana, poliisina, sairaanhoidossa…

Myös seurakuntaan voi tuoda omat talenttinsa. Kaikkien pitää koko voimallaan työskennellä paremman maailman hyväksi. Jotta joukkue toimii, sen sisällä on jokaiselle meistä jokin erityistehtävä.

Rukous seurakunnan puolesta

Rakas Vapahtajamme, sinä, joka rakennat pyhän eukaristian sakramentin voimalla meistä itsellesi pyhitetyn temppelin, katso suopeasti seurakuntamme puoleen. Lähetä meille Pyhä Henkesi, rakkauden ja yhteyden henki, joka tekee meistä temppelisi eläviä kiviä. Sytytä meissä yhteyden kaipuu ja valmius palvella toinen toistamme. Auta meitä kykyjemme mukaan kantamaan vastuumme seurakuntamme tarpeista ja tukemaan sitä mahdollisuuksiemme mukaan taloudellisesti. Siunaa kaikkia, jotka auttavat seurakuntaamme kasvamaan ja vahvistumaan kristillisessä hengessä sekä tukevat sen hyvinvointia.

Jeesuksen Sydän, Jumalan pyhä temppeli, 

armahda meitä.

Pyhä Maria kirkon äiti rukoile puolestamme.

Pyhä Joosef, kirkon suojelija, rukoile puolestamme.

Aamen.

.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

.

Rukoilkaamme…

Helmikuu   

Rukoilemme, että seurakunnat pitäisivät keskeisenä yhteyttä ja yhä enemmän olisivat uskon ja veljeyden yhteisöjä, jotka osoittavat vieraanvaraisuutta hädänalaisimpia kohtaan.

Februari

Vi ber att församlingar i en anda av samhörighet välkomnar de mest behövande, och alltmer blir gemenskaper i tro och medmänsklighet.

Maaliskuu   

Rukoilemme niiden puolesta, jotka ovat kärsineet kirkon jäsenten aiheuttaman pahan vuoksi, jotta he voisivat löytää kirkosta itsestään konkreettisen vastauksen tuskaansa ja kärsimykseensä. 

Mars

Vi ber för de som utsatts för övergrepp av kyrkans medlemmar, låt dem inom kyrkan finna ett konkret svar på all smärta och lidande.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...