Valitse Sivu

Reträtt på tyska

Reträtt på tyska

Reträtt på tyska i St Henrik med pater Franz Richardt OFM.

Reträtt på tyska ordnades i St Henriks församlingssal lördagen den 26 oktober under ledning av pater Franz Richardt OFM.

Temat denna gång var ”Gästfrihet”. Det är en stor glädje att för åttonde gången ha pater Franz hos oss. Han är känd och uppskattad som pastoralteolog, homiletiklärare och reträtthållare i Tyskland. Under många år har han även blivit känd för många nordbor som deltagit i teologiska studiedagar i Haus Ohrbeck.

Vi fick fördjupa oss i bibliska texter som alla var förankrade med gästfrihet. Tematiken är ytterst aktuell i dagens värld som präglas av invandring, flyttningar, internationella kontakter men också fördomar, hat, och utanförskap. Vi är alla gäster och främlingar i denna värld och vi är kallade att bemöta varandra med kärlek och gästfrihet i livet. Som Israels folk får vi också vandra mot vårt himmelska hemland där ingen är främling utan alla är hemma hos Gud.

Det blev också mycket diskussion kring tematiken och Luz Arlegui hade lagat en smaklig lunch åt oss så både det kroppsliga och andliga var i fullständig balans.

Mirjana Unterberg-Eienbröker som tillhör personalen vid Haus Ohrbeck var också med denna gång. Det var hennes första gång i Finland och som tur kunde pater Franz och Mirjana redan komma några dagar tidigare för att bekanta sig med stadens sevärdheter. Nästa år igen / Bis zum nächsten Mal wieder!

Marko Pitkäniemi OFS

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...