Valitse Sivu

Kardinaali Arborelius piispojen viraston jäseneksi

Kardinaali Arborelius piispojen viraston jäseneksi

Paavi Franciscus nimitti heinäkuussa Tukholman piispan, kardinaali Anders Arboreliuksen OCD piispojen viraston eli entisen piispainkongregaation jäseneksi. Piispojen virasto on se Pyhän istuimen osasto, joka vastaa esimerkiksi piispojen nimityksistä ja uusien hiippakuntien perustamisesta, silloin kun kysymys ei ole lähetysalueista tai idän katolisista kirkoista.

Jo aikaisemmin kardinaali Arborelius on kuulunut Kristittyjen ykseyden edistämisen, Papiston ja Idän kirkkojen virastoihin sekä Rooman keskushallinnon talousneuvostoon.

Piispojen viraston jäsenenä kardinaali Arborelius saattaa voida vaikuttaa paljonkin läheisellä asiantuntemuksellaan myös tulevan Helsingin piispan valintaan.

KATT / katolskakyrkan.se

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...