Valitse Sivu

Paavin kirje kaikille papeille

Paavin kirje kaikille papeille

Paavi Franciscus on kirjoittanut kirjeen koko papistolle Arsin pyhän kirkkoherran, Jean Marie Vianneyn kuoleman 160-vuotismuiston johdosta; paavi Pius XI nimesi pyhän Jean Marie Vianneyn erityisesti kaikkien kirkkoherrojen taivaalliseksi suojelijaksi. Kirjeessään paavi Franciscus kiittää ja rohkaisee kaikkia pappeja, jotka itsestään ääntä pitämättä ”jättävät kaiken” ja väsymättä ja vaikeuksista huolimatta joka päivä työskentelevät yhteisöissään palvellen Jumalaa ja ihmisiä.

Paavi otti kirjeessä erityisesti esiin sen, että tapahtuneiden hyväksikäyttöskandaalien johdosta myös syyttömät papit ovat joutuneet kohtaamaan niiden aiheuttaman tuskan, heitä vastaan hyökätään ja heitä syyllistetään rikoksista, joita he eivät ole tehneet. Monet papit ovat kertoneet hänelle raivostaan tapahtuneiden skandaalien vuoksi ja turhautumisestaan: vaikka he työskentelevät kovasti, he joutuvat kohtaamaan aiheutetun vahingon, sen herättämät epäluulot ja epävarmuuden.

Paavi kiitti pappeja uskollisuudesta sitoumuksiaan kohtaan, siitä, kuinka he iloiten ovat uhranneet elämänsä; työstä veljeyden ja ystävyyden siteiden vahvistamiseksi; kestävästä ja kärsivällisestä todistuksesta; siitä, että he päivittäin viettävät eukaristiaa ja toimivat armahtavina paimenina viettämällä parannuksen sakramenttia, julistavat evankeliumia ja osoittavat laupiaan samarialaisen myötätuntoa.

Koko kirje on luettavissa useilla kielillä Vatikaanin internetsivulla www.vatican.va.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...