Valitse Sivu

Loreton Neitsyt Maria yleiskalenteriin

Loreton Neitsyt Maria yleiskalenteriin

Paavi Franciscus on määrännyt, että Loreton Neitsyt Marian vapaaehtoinen muistopäivä 10.12. lisätään roomalaiseen yleiskalenteriin. Näin ollen tuo vapaaehtoinen muistopäivä on jatkossa myös Helsingin hiippakunnan liturgisessa kalenterissa.

Asiasta ilmoitettiin 7. lokakuuta 2019 päivätyssä Liturgian ja sakramenttijärjestyksen kongregaation dekreetissä. Loretossa vietettiin 1. marraskuuta messu, jonka yhteydessä juhlallisesti ilmoitettiin Loreton riemuvuoden alkamisesta.

Loreton riemuvuosi ”Maria Regina et Janua Coeli” [Maria, kuningatar ja taivaan portti] alkaa 8. joulukuuta 2019 ja päättyy 10. joulukuuta 2020. Riemuvuoden aikana Loreton pyhän talon pyhäkössä vierailevien pyhiinvaeltajien on mahdollista saada täydellinen ane.

KATT/VIS

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...