Valitse Sivu

Paavi Unkariin ja Slovakiaan

Paavi Unkariin ja Slovakiaan

52. eukaristinen kongressi Budapestissa 5.-12.9.2021

Paavi Franciscuksen 34. apostolinen matka toteutuu Budapestiin ja Slovakiaan 12.–15. syyskuuta 2021. Paavi osallistuu eukaristisen kongressin päätösmessuun Budapestissa ja vierailee neljässä Slovakian kaupungissa. Ohjelmassa on muun muassa bysanttilaisen riituksen mukainen messu ja nuorten sekä romanien tapaamisia.  

Paavi Franciscuksen toinen apostolinen matka koronapandemian puhkeamisen jälkeen alkaa Unkarista. Paavi vierailee 12. syyskuuta Unkarin pääkaupungissa Budapestissa, missä hän viettää Kansainvälisen eukaristisen kongressin päätösmessun. Paavi tapaa maan presidentin János Áderin ja pääministerin Viktor Orbánin Budapestin taidemuseossa aamulla, minkä jälkeen hän tapaa samassa paikassa maan piispat, sekä ekumeenisen neuvoston ja juutalaisten yhteisöjen edustajia. Kello 11.30 paavi viettää pyhän messun Budapestin Sankarien aukiolla. Iltapäivällä lentokentällä järjestetään jäähyväisseremonia.  

Tämän jälkeen paavi jatkaa apostoliselle vierailulle Slovakiaan, missä hän käy Bratislavassa, Prešovissa, Košicessa ja Šaštinissa. Bratislavassa ja Košicessa on roomalaiskatoliset metropoliitanistuimet, Prešovissa kreikkalaiskatolinen. Šaštinissa on tärkeä mariaaninen pyhäkkö, jonne järjestetään suuri pyhiinvaellus 15. syyskuuta.  

Kyseessä on historian neljäs paavillinen vierailu Slovakiaan. Aiemmat kolme toteutti Johannes Paavali II vuosina 1990, 1995 ja 2003. Sekä Slovakian presidentti että maan katolinen piispainkokous ovat ilmaisseet suurta iloa paavi Franciscuksen tulevasta vierailusta. Piispainkokouksen edustajan mukaan vierailu Slovakiaan tuli iloisena yllätyksenä vuonna 1993 itsenäistyneelle pienelle katoliselle maalle: ”tarvitsemme todella rohkaisua uskossamme”. 

KATT / Vaticannews

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...