Valitse Sivu

Paavi suree Nizzan terroritekoa

Paavi suree Nizzan terroritekoa

Paavi Franciscus lähetti Vatikaanin valtiosihteeristön välityksellä kirkolle Ranskassa viestin, jossa hän ilmaisi surunsa ja kertoi rukoilevansa kirkon puolesta Ranskassa pian Nizzan Neitsyt Marian basilikassa tapahtuneen terrori-iskun jälkeen. Veitsellä tehdyssä iskussa kuoli kolme ihmistä. Paavin viestin Nizzan piispalle André Marceaulle välitti Vatikaanin kardinaalivaltiosihteeri Pietro Parolin:

”Saatuaan tiedon julmasta hyökkäyksestä, joka tänä aamuna johti usean viattoman ihmisen kuolemaan, hänen pyhyytensä paavi Franciscus liittyy rukouksessa hyökkäyksen uhrien perheiden kärsimykseen ja jakaa heidän surunsa. Hän pyytää Herralta heille lohdutusta ja pyytää uhreille hänen armoaan.”

”Paavi tuomitsee tällaiset julmat terroriteot mahdollisimman voimakkaasti ja vakuuttaa pysyvänsä lähellä Ranskan katolista yhteisöä ja kaikkia ranskalaisia. Hän kutsuu kaikkia yhteen. Paavi pyytää Ranskalle Neitsyt Marian suojelusta ja antaa koko sydämestään apostolisen siunauksensa kaikille niille, joihin tämä tragedia on vaikuttanut.”

Pyhän istuimen lehdistöosaston johtaja Matteo Bruni sanoi erillisessä tiedotteessa, että paavi rukoilee kaikkien niiden puolesta, jotka jollakin tavalla ovat tämän julman hyökkäyksen vaikutuspiirissä, ja toivoo, että ihmisten vastaus olisi yhtenäinen, että pahaan vastattaisiin hyvällä:

”Tämä on kivun hetki epävarmuuden aikana. Terrorismia ja väkivaltaa ei tule koskaan hyväksyä. Tämän päivän isku on kylvänyt kuolemaa rakkauden ja lohdutuksen paikassa, Herran talossa. Paavi … rukoilee uhrien ja heidän rakkaittensa puolesta, että väkivalta loppuisi ja me voisimme jälleen nähdä toisemme veljinä ja sisarina eikä vihollisina.”

KATT / Vaticannews.va

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...