Valitse Sivu

Paavi ja piispat vetoavat Amazonin sademetsän puolesta

Paavi ja piispat vetoavat Amazonin sademetsän puolesta

Paavi Franciscus ilmaisi huolensa Amazonian tilanteesta Angelus-rukouksen jälkeen sunnuntaina 25.8.2019. Viime päivinä on uutisoitu laajasti Amazonin sademetsässä leviävistä kymmenistä tuhansista tulipaloista.

”Olemme kaikki huolissamme valtavista tulipaloista Amazoniassa”, paavi Franciscus totesi sunnuntain Angelus-rukouksen jälkeen ja kutsui Amazonin sademetsää ”keuhkoksi, joka on elintärkeä meidän planeetallemme”. Hän kehotti kaikkia rukoilemaan, että palot saataisiin mahdollisimman pian kesytetyiksi.

Jo ennen paavia koko Latinalaisen Amerikan piispat sekä ekumeeninen patriarkka Bartolomeos olivat esittäneet vetoomuksensa Amazonian ja koko planeetan puolesta. Tuhansia tulipaloja on viime aikoina riehunut paitsi Amazoniassa, myös Afrikassa ja Siperiassa. Vatikaanissa alkaa Amazoniaa käsittelevä piispainsynodi 6. lokakuuta.

Vaticannews.va / KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...