Valitse Sivu

Emil Anton väitteli Ratzingerin uskontoteologiasta

Emil Anton väitteli Ratzingerin uskontoteologiasta

TM, FM Emil Anton väitteli Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa perjantaina 1. marraskuuta 2019. Antonin englanninkielinen artikkeliväitöskirja käsittelee Joseph Ratzingerin / paavi Benedictus XVI:n uskontoteologiaa ja sen otsikko on Ratzinger and the Religions: Studies on Pope Benedict XVI and Interreligious Dialogue.

Antonin mukaan Benedictus XVI:n suhde muihin uskontoihin oli luultua avoimempi. Muissakin uskonnoissa on totuutta, josta voi oppia. Uskontojen välisestä rauhasta riippuu pitkälti maailman rauha ja tulevaisuus. Autenttinen uskonto on Benedictus XVI:n mukaan täysin yhteen sopimatonta väkivallan kanssa.

Väitöskirjan johdantoluku on luettavissa sähköisessä muodossa osoitteessa https://helda.helsinki.fi/handle/10138/305879. Johdantoluvun lisäksi väitöskirja koostuu neljästä artikkelista, jotka on julkaistu kansainvälisissä aikakauskirjoissa (Journal of Theological Studies, Studia Theologica, Theological Studies ja Islamochristiana). Painettua väitöskirjaa (20€) voi tiedustella Emil Antonilta (fineca@hotmail.com). 

Vastaväittäjänä oli Paavillisen Gregoriana-yliopiston professori, isä James Corkery SJ, ja kustoksena professori Risto Saarinen. Prof. Corkery piti myös yliopistolla avoimen vierailijaluennon 31.10. aiheenaan jesuiitat (The Jesuits: From St. Ignatius to Pope Francis), ja hän osallistui Henrikin katedraalin englanninkieliseen pyhäinpäivän messuun sunnuntaina 3.11. 

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...