Valitse Sivu

Lahjoita, vaikuta ja muuta maailmaa

Lahjoita, vaikuta ja muuta maailmaa

Paastokeräys 2024 kerätään Caritaksen kehitysyhteistyölle

Mitä sinä tekisit, jos et pystyisi enää tarjoamaan perheellesi riittävää ravintoa? Mitä jos et muuttuneiden sääolosuhteiden takia pystyisi enää viljelemään ruokaa? 

Entä jos kotipaikkakunnallasi ei olisi enää työllistymismahdollisuuksia ja joutuisit jättämään perheesi ja lähtemään toiselle paikkakunnalle tai jopa toiseen maahan työn ja toimeentulon perässä? Lähtöäsi saattaa houkutella tai auttaa joku ihminen, joka antaa sinulle väärää tietoa. Saatat saada työpaikan, jonka ehdot tai tehtävänkuva ei olekaan, mitä sinulle on luvattu.

Suomen Caritaksen Paastokeräys 2024 kerätään juuri näille ihmisille. Caritas tekee omien kehitysyhteistyöhankkeidensa kautta työtä yhdenvertaisuuden, rauhan ja hyvän elämän puolesta. Yhdessä voimme tukea pienviljelijäperheitä Nepalissa ja ihmiskaupan vaarassa olevia Bangladeshissa. Paastokeräykseen osallistuminen tarjoaa meille konkreettisen mahdollisuuden toimia solidaarisuuden ja rakkauden periaatteiden mukaisesti ja rakentaa maailmaa, jossa jokaisella on mahdollisuus elää ihmisarvoista elämää.

Emerituspiispan vetoomus:

Veljet ja sisaret

Median kautta kuulemme ja näemme usein eri maissa asuvien hädänalaisten ihmisten tilanteesta. Ilmastomuutos, epäinhimilliset olosuhteet, suoranainen köyhyys ajavat ihmisiä ahdinkoon. Caritaksen paastouhrikeräys antaa meille mahdollisuuden auttaa konkreettisesti ihmisiä hädässä. Pienikin lahjoitus on suuri apu.

Kannustan lämpimästi meitä kaikkia tukemaan heitä!

+Teemu Sippo SCJ

Helsingin emerituspiispa

Suomen Caritaksen hallituksen puheenjohtaja 4/2024 saakka

Juuri tänään voit varmistaa, että maanviljelijät oppivat uusia viljelytekniikoita. Jopa 70 prosenttia maailman ruuasta tulee pieniltä viljelyksiltä, joita hoitavat perheet ja yhteisöt. Nepalissa monet pienviljelijät kuitenkin kohtaavat haasteita tarjota ruokaa perheelleen. Ilmastonmuutos on entisestään vaikeuttanut tilannetta. Suomen Caritaksen ja Nepalin Caritaksen yhteistyöhanke tukee 1800 pienviljelijäperhettä ja opettaa heille uudistavia viljelymenetelmiä. Tavoitteena on vahvistaa ruokaturvaa ja saada terveellistä ravintoa. Hankkeessa parannetaan maaperän kasvukuntoa, satojen varmuutta ja tuottavuutta ja lisätään luonnon monimuotoisuutta. Vuonna 2023 yhteensä 1800 maanviljelijää muodosti ryhmiä, jotka tukivat toisiaan kestävässä viljelyssä. Koulutuksen lisäksi perheet saivat siemeniä ja apua maaperän laadun parantamiseen.

Juuri tänään voit varmistaa, että työläiset kuulevat lisää oikeuksistaan Bangladeshissa. Tieto on tarpeen, sillä joka vuosi yli 500 000 bangladeshilaista muuttaa köyhyyden takia etsiessään parempia työmahdollisuuksia. Oikeuksia koskevan tiedon puute asettaa heidät haavoittuviksi hyväksikäytölle ja ihmiskaupalle. Suomen Caritaksen ja Bangladeshilaisen OKUP järjestön hanke tukee yli 24 000 siirtotyöläistä ja heidän perheenjäsentään ja keskittyy erityisesti naisiin ja tyttöihin. OKUP tarjoaa siirtotyöläisille ja heidän yhteisöilleen koulutusta oikeuksistaan, jotta heidän riskinsä päätyä ihmiskaupan uhriksi pienenee.

”Palasin Saudi-Arabiasta takaisin Bangladeshiin 2019. Minua pahoinpideltiin ja näännytettiin Saudi-Arabiassa ja palatessani tunsin olevani arvoton. Sitten löysin OKUPin. He auttoivat minua ja valoivat minuun itseluottamusta. Ilman heitä en olisi elossa. Nyt autan muita siirtotyöläisiä, joita on kohdeltu kaltoin. Ajattelen, että tämä on perintöni. Jonain päivänä kuolen, mutta OKUP on täällä edelleen auttamassa ihmisiä niin kuin minua muuttamaan elämänsä.” kertoo Nasima Begum. 

Nasima on yksi kumppanimme OKUPin kouluttamista siirtotyöläisfoorumin jäsenistä. Siirtotyöläisten muodostama foorumi edistää siirtotyöläisten asemaa yhteisössä, tarjoaa vertaistukea ja auttaa esimerkiksi saamaan korvausta kaltoin kohtelusta.

Lahjoittamalla paastokeräykseen voit auttaa Nasiman kaltaisia ihmisiä puolustamaan siirtotyöläisten oikeuksia ja auttamaan heitä, jotka ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi.

Tuemme tyttöjä ja naisia myös kotiin paluussa ja tarjoamme lakiapua niille, jotka ovat joutuneet rikoksen uhriksi. Viime vuonna 113 ulkomaille töihin lähtevää työläistä sai ennen lähtöään koulutusta, joka auttaa heitä varjelemaan oikeuksiaan. 

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/paastokeräys-2024 tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille: 

.

Saaja:  Suomen Caritas ry  

Tili: FI73 8000 1270 1545 04 

Viite: 2257  

Mobile Pay: 95959 (viesti: Paasto) 

Keräyslupa: RA/2022/218  

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...