Valitse Sivu

Rukous- ja paastopäivä Pyhän maan puolesta 17.10.

Rukous- ja paastopäivä Pyhän maan puolesta 17.10.

Pyhän maan katolisten piispojen yhteisö on pyytänyt uskovia paastoamaan ja rukoilemaan rauhan palauttamiseksi Israeliin ja palestiinalaisalueille.

“Pyydämme, että tiistaina 17. lokakuuta kaikki ihmiset pitäisivät paasto- ja abstinenssi- sekä rukouspäivän. Tällöin voitaisiin järjestää rukoushetkiä, joihin kuuluisi sakramentin palvontaa ja Neitsyt Maria ruusukon rukoilemista.” Siellä, missä laajemmat kokoontumiset eivät ole mahdollisia, piispat ehdottavat, että seurakunnissa, sääntökuntayhteisöissä ja perheissä voitaisiin kuitenkin järjestää yhteisiä rukoushetkiä.

Edellisenä päivänä Jerusalemin latinalainen patriarkka, kardinaali Pierbattista Pizzaballa OFM (artikkelikuvassa) ilmoitti olevansa valmis vaihtamaan paikkaa Hamasin panttivankeina pitämien lasten kanssa. 

Myös paavi Franciscus kannusti uskovia osallistumaan rukous- ja paastopäivään sunnuntaina 15.10.: “Rukous on nöyrä ja pyhä voima, jonka avulla voimme vastustaa vihan, terrorismin ja sodan paholaismaista voimaa. Kutsun kaikkia uskovia liittymään yhteen Pyhällä maalla toimivan kirkon kanssa ja omistamaan tulevan tiistain, 17.10., rukoukselle ja paastolle.”

Rukous- ja paastopäivää voi luonnollisesti pitää myös myöhemminkin.

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...