Valitse Sivu

Ihmeiden sakramentti – Kun Sana tuli lihaksi Buenos Airesissa

Ihmeiden sakramentti – Kun Sana tuli lihaksi Buenos Airesissa

On vapunpäivä vuonna 1992. Pyhän Marian seurakuntakirkossa Buenos Airesissa löydettiin messun jälkeen korporaalilta pyhän hostian palasia. Kirkon ohjeiden mukaan tällaiset palaset siirretään astiaan, joka täytetään vedellä. Siihen palasten on tarkoitus sitten liueta. Niin tehtiin tälläkin kertaa. Pappi upotti pyhän hostian palaset vedellä täytettyyn astiaan ja siirsi sen tabernaakkeliin.

Viikon kuluttua, 8. toukokuuta, papit avasivat tabernaakkelin nähdäkseen, oliko liukeneminen jo tapahtunut. Yllätyksekseen he joutuivat toteamaan, että pyhän hostian palaset eivät suinkaan olleet liuenneet vaan ne olivat sen sijaan saaneet verenpunaisen sävyn. Seuraavan sunnuntain (10.5.) iltamessuissa papit huomasivat myös, että pateeneihin, joista kommuuniota jaettiin kansalle, muodostui pieniä veripisaroita. Arkkipiispalle kerrottiin tapahtumista, ja hän pyysi pitämään asian toistaiseksi seurakunnan sisällä.

Uusia tapahtumia

Pari vuotta myöhemmin, 24. heinäkuuta 1994, kommuunionjakaja haki tabernaakkelista ciboriumin, jossa säilytetään pyhiä hostioita, ja havaitsi tabernaakkelin sisäseinässä veripisaran. 

Kului jälleen kaksi vuotta. Neitsyt Marian taivaaseenottamisen juhlapyhänä 15.8.1996 isä Alejandro Pezet joutui kommuuniota jakaessaan poimimaan lattialle pudonneen pyhän hostian ja pani sen lopulta jälleen vedellä täytettyyn liotusastiaan. Hostia oli pudonnut jonkun seurakuntalaisen kädestä, mutta tämä ei ollut välittänyt sitä nostaa ja syödä itse. Onneksi toinen seurakuntalainen näki, mitä tapahtui, ja kutsui papin paikalle.

Elokuun 26. päivänä astia otettiin esiin tabernaakkelista. Pyhä hostia ei ollut liuennut veteen vaan siihen oli tullut punertavia läikkiä, jotka kasvoivat päivä päivältä. Seurakunnan papit ilmoittivat asiasta jälleen viipymättä arkkipiispalle. Päätettiin odottaa. Pyhä hostia kuitenkin valokuvattiin syyskuussa, jolloin todettiin, että se oli kasvanut tuntuvasti ja sen ulkomuoto toi mieleen verevän lihan. Tämän jälkeen pyhä hostia pantiin takaisin tabernaakkeliin, eikä asiasta vieläkään kerrottu eteenpäin.

Kolmen vuoden odotus – ja pitempikin

Lopulta arkkipiispa valtuutti professori Castañon Gomezin vuonna 1999 tutkimaan näitä tapahtumia. Säilytetyistä hostioista otettiin näytteitä arkkipiispan notaarin valvonnassa ja niitä tutkittiin useissa eri laboratorioissa ja maissa. Ihmeellisesti kaikki tutkimustulokset vahvistivat, että näytteistä löytyy tuoretta ihmisen verta, valkosoluja, fragmentteja ihmisen DNA:sta, yksiselitteisiä merkkejä siitä, että kysymys on sydänlihakselle tyypillisestä kudoksesta.

Tarkemman analyysin tuloksena tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että ihminen, jonka sydämestä on kysymys, on joutunut kärsimään paljon. Tämä tieto ja tuoreiden valkosolujen esiintyminen hämmästyttivät tutkijoita tuolloin, niin varmasti edelleenkin. Kyse on todellisesta ihmeestä, joka on yhteensopiva muidenkin tunnettujen eukarististen ihmeiden ja niistä tehtyjen tutkimusten kanssa.

Pyhän Marian kirkossa on kappeli, jossa säilytetään eukaristista merkkiä ja kaikkia niitä pyhiä astioita, jotka olivat käytössä vuosien 1992, 1994 ja 1996 tapahtumissa. Seinätaulussa lukee: Toivokaamme, että tämä merkki merkitsisi muillekin sitä, mitä meille: eukaristisen palvonnan löytämisen polkua.

Seurakunnan kotisivulla kerrotaan asiasta vielä lisää. Jos joku joskus löytää tiensä Argentiinaan, tähän ihmeeseen voi tutustua Buenos Airesin Pyhän Marian seurakunnassa jokaisen kuukauden kolmantena perjantaina klo 20-22 ja neljäntenä lauantaina klo 11-13. Samoin jokaisen kuukauden 8. päivänä kirkon sakramenttikappelissa on palvonta ennen iltamessua. Messun jälkeen annetaan pyhällä sakramentilla vielä siunaus.

Kaikki tämä tutkimustieto välitettiin lopulta 17.3.2006 Buenos Airesin arkkipiispalle, kardinaali Jorge Mario Bergogliolle, lähes päivälleen seitsemän vuotta ennen kuin hänet valittiin paaviksi (13.3.2006). Vahvistakoon se aina hänen ja meidän kaikkien rakkautta alttarin kaikkeinpyhintä sakramenttia kohtaan.

Marko Tervaportti

Lähteitä ja kuvat:

Isä Pezetin Facebook-sivu
emmanuel.info
parroquiasantamariacaballito.com.ar
www.miracolieucaristici.org

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...