Valitse Sivu

Helsingin hiippakunnan yleiset ohjeet koronatilanteen johdosta

Helsingin hiippakunnan yleiset ohjeet koronatilanteen johdosta

Pidetään tarkasti huolta, että toimintaan osallistutaan vain oireettomina, ja pidetään huolta hygieniasta ja turvaväleistä; mikäli turvavälejä ei voi säilyttää, pyydetään käyttämään kasvomaskeja. Varsinkin pääkaupunkiseudulla vietettävissä seurakuntien sunnuntaimessuissa kasvomaskien käyttöä suositellaan painokkaasti. Niiden käyttöä voidaan tapauskohtaisesti jopa edellyttää.

Pyhän kommuunion jakaminen vain yhdessä muodossa jatkuu edelleen. Kommuunion voi ottaa vastaan joko kädelle (suositus) tai suuhun (kommuunion jaon loppuvaiheessa tai messun ulkopuolella).

Kaikessa toiminnassa pyritään ottamaan huomioon kulloinkin voimassaolevat viranomaisohjeet.

Sunnuntaivelvollisuudesta on edelleen vapautus, mutta on tärkeää pyhittää lepopäivä esimerkiksi seuraamalla messua netistä, rukoilemalla, lukemalla Raamattua tai jollakin muulla tavalla.

Katolinen kirkko Suomessa

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...