Valitse Sivu

Fransiskaaneille uusi yleisesimies

Fransiskaaneille uusi yleisesimies

Isä Massimo Fusarelli OFM on valittu fransiskaanien uudeksi yleisesimieheksi eli ”kenraaliministeriksi” yleiskapitulissa, joka pidettiin heinäkuun 13. päivä. Hän on 121. pyhän Franciscuksen seuraaja. Paavi Franciscus lähetti pian valinnan jälkeen isä Fusarellille sydämelliset onnentoivotukset. Hänen toimikautensa kestää viisi vuotta eli vuoteen 2027.  

Valinnan julkisti virallisesti Jumalalle pyhitetyn ja apostolisen elämän kongregaation prefekti kardinaali Joao Braz de Aviz. Pyhä isä onnitteli häntä kauniisti pyytäen serafista isäämme Franciscusta rohkaisemaan ja suojelemaan häntä tehtävässään.

Isä Fusarelli syntyi Roomassa maaliskuun 30. pvä 1963 ja vietti lapsuutensa perheensä kanssa samassa kaupungissa. Jo nuorena häneen tekivät vaikutuksen lähiseudun fransiskaaniveljet ja päätös liittyä sääntökuntaan vahvistui. Ensimmäiset lupaukset hän antoi heinäkuun 30. päivänä 1983. Novisiaattinsa jälkeen hän opiskeli paavillisessa Antonianum-yliopistossa, josta valmistui 1988. Myöhemmin hän jatkoi patristiikan parissa, josta hän väitteli tohtoriksi vuonna 1992. Tämän jälkeen hän on toiminut patristiikan opettajana fransiskaanien Antonianum-yliopistossa vuosina 1991–1996. 

Isä Fusarellilla on ollut lukuisia tehtäviä sääntökunnassaan akateemisen uran ohella, kuten nuorisopastoraalityö sekä ”vokaatioanimaattorin” eli kutsumusten innostajan tehtävä. Vuosiksi 2003–2009 hänet kutsuttiin yleiskapitulin pääsihteeriksi vastuualueenaan sääntökunnan valmennus- ja opintoasiat. 

Ihmisten hätä ja heidän konkreettinen auttamisensa ovat aina olleet isä Fusarellin sydäntä lähellä ja tämä palvelukutsumus tuli dramaattisella tavalla todeksi Italian maanjäristyksissä Amatricen ja Accumolin alueilla vuosina 2016–2017. Ennen valintaansa yleisesimieheksi hän toimi Lazion provinsiaalina.

Rukoilkoon pyhä isämme Franciscus ja Neitsyt Maria runsaasti isä Fusarellin puolesta hänen uudessa tehtävässään.   

PAX ET BONUM – RAUHAA JA KAIKKEA HYVÄÄ!

Marko Pitkäniemi OFS

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...