Valitse Sivu

Kirkko rukoilee Ukrainan rauhan puolesta

Kirkko rukoilee Ukrainan rauhan puolesta

Paavi Franciscus on seurannut Ukrainan kriisiä jo pitemmän aikaa ja kutsunut uskovia rukoilemaan rauhan puolesta Ukrainassa. Erityistä rukouspäivää tätä tarkoitusta varten vietettiin sunnuntaina 23.1., jolloin pyhä isä muun muassa pyysi kaikkia hyvän tahdon ihmisiä ”kohottamaan rukouksia kaikkivaltiaalle Jumalalle, jotta kaikki poliittinen toiminta ja aloitteellisuus palvelisi ihmisten veljeyttä eikä puoluepoliittisia tavoitteita”.

Paavi oli jo aiemmin tammikuussa vedonnut diplomaattikunnalle pitämässään puheessa sen puolesta, että olisi oltava ”molemminpuolinen luottamuksen ja valmiuden rauhalliseen keskusteluun pitäisi innostaa kaikkia osapuolia löytämään hyväksyttäviä ja kestäviä ratkaisuja Ukrainassa”.

Helmikuussa monet piispainkokoukset, samoin kuin esimerkiksi kardinaalivaltiosihteeri Pietro Parolin ja Pyhän istuimen pysyvä edustaja ETYJ:ssä, monsignore Janusz Urbanczyk ovat tahoillaan vedonneet diplomaattisiin keinoihin ja rauhan säilymisen puolesta. Viimeksi mainittu totesi ETYJ:ssä pitämässään puheessa muun muassa, että ”sota on hulluutta” ja ne, jotka siitä kärsivät, eivät suinkaan ole niitä, jotka sotia aloittavat, vaan niiden avuttomia uhreja. Hän myös esitti Pyhän istuimen vetoomuksen, että ”kaikki sodan uhkan vihjauksetkin pitäisi saada vaikenemaan” ja että ”miehiä, naisia ja lapsia pitäisi suojella konfliktin kauhuilta”.

KATT / Vaticannews.va

Kuvassa Ukrainan kreikkalaiskatolisen kirkon suurarkkipiispa Svjatoslav Shevchuk kardinaalivaltiosihteeri Parolinin kanssa.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

KATOLINEN VARTTI (audio)

Kaikki lähetykset 2020-

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Uusimpia videoita

Ladataan...

Arkistot