Valitse Sivu

Englantilaispiispa liittyi katoliseen kirkkoon

Englantilaispiispa liittyi katoliseen kirkkoon

Päivitetty 24.1.2020

Englantilainen evankelinen piispa Gavin Ashenden otettiin katolisen kirkon täyteen yhteyteen neljäntenä adventtisunnuntaina 22.12.2020 Shrewsburyn katedraalissa. Gavin Ashenden toimi kuningatar Elisabeth II:n kappalaisena vuosina 2008-2017. Ashenden tuli tunnetuksi Isossa-Britanniassa vastustettuaan koraanin lukemista jumalanpalveluksessa. 

Shrewsburyn katolinen piispa Mark Davies sanoi tiedotteessaan, että ”on ollut erityinen ilo seurata Gavin Ashendenin viimeisiä askeleita matkalla kotiin katoliseen kirkkoon. Olen tietoinen Ashendenin julkisuudessa antamasta todistuksesta sen historiallisen uskon ja niiden historiallisten arvojen puolesta, joiden varaan yhteiskuntamme on rakennettu. Rukoilen, että hänen todistuksensa rohkaisee monia ihmisiä myös jatkossa.”

Ashenden on maininnut kääntymyksensä syyksi kolme tekijää: Neitsyt Marian vaikutuksen, eukaristiset ihmeet ja kirkon opetusviran. Hän sanoo myös olevansa kiitollinen Shrewsburyn piispalle ja katolilaisille saamastaan mahdollisuudesta ”korjata 500 vuoden pirstaleisen historian ja päästä sovintoon” sen kirkon kanssa, josta hänen aikaisempi perintönsäkin oli lähtöisin.

KATT / Catholic Herald / ashenden.org

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...